avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool vs prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool vs prioritate

Accident.Eu : 0,43 in aer, 0,6 si 0,45 la prima si a doua proba bio. El : neacordare de prioritate. Eu : masina zob si 95 zile IML. El : nimic. Eu : dovada fara drept de circ si dp conducere cu alcoolemie peste 0,8. El dovada cu drept de circ si dp vatamare corporala din culpa. De patru luni astept si in afara de rezultatele alcoolemiei de la IML acum o luna nimic.
intrebare: la ce ma pot astepta si cum mi-as putea obtine permisul inapoi avand in vedere ca rezultatele IML au fost sub 0,8 la mie?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:42, 3 Mai 2011
Din cele prezentate eu vad problema in felul urmator:
Dvs. in functie de rezultatul analizei sangelui dosar penal pentru conducere in stare de ebrietate, sau sanctiune contraventionala (amenda si suspendarea dreptului de conducere pe 90 de zile)
Celalalt conducator auto dosar penal pentru vatamare corporala grava prin neacordarea prioritatii de trecere.
Intre conducere in stare de ebrietate si producerea accidentului nu exista o legatura de cauzalitate.
Dupa parerea mea, aceasta ar trebui sa fie concluzia expertizei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Prins cu permis suspendat la 2 sapt dupa prima infractiune limba2009 limba2009 am fost prins baut la volan cu 0,50 in aerul expirat si mi s-a suspendat permisul.La 2 saptamani am fost oprit in trafic in alta localitate si mi s-a luat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (decesul unei persoane) eleclaudel eleclaudel Buna seara,in urma cu 6 luni am avut din pacate un accident rutier,in urma accidentului a decedat 1 persoana. Ma indreptam spre casa,mergand pe un drum cu ... (vezi toată discuția)