avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prins cu permis suspendat la 2 sapt dupa prima ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prins cu permis suspendat la 2 sapt dupa prima infractiune

am fost prins baut la volan cu 0,50 in aerul expirat si mi s-a suspendat permisul.La
2 saptamani am fost oprit in trafic in alta localitate si mi s-a luat dovada data de politie fara drept de circulatie(deci o a doua infractiune).prima infractiune s-a definitivat.Aceasta este hartia care am primit-o din localitatea respectiva cand m-au prins mergand cu dovada :In conformitate cu prevederile art.111.alin.1.lit.b din O.U.G.1952002 republicata,privind circulatia pe drumurile publice,dovada se afla retinuta la serviciul rutier..........,pana la solutionarea dosarului penal.LA CE MA ASTEPT???
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 19:00, 16 Octombrie 2011
A conduce cu permisu susprndat , echivaleaza cu conducerea fara a detine permis .
Este vortba de doua infractiuni. Prima pt conducere in stare de ebrietate pt ca la o alcoolemie dede 0,5 la mie la proba etilotest in mod sigur la proba biologica rezultatul va iesi peste 0,8 la mie si a doua infractiune este conducere fara permis. Ambele infractiuni pot fi sanctionate cu pedeapsa cu inchisoare, cu executarea pedepsei in regim privativ de libertate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului - refuz etilotest, efectuarea probei biologice robert1991 robert1991 Pe 30.12 .2012 am fost oprit de politia locala ,fiind suspect pentru consum de alcool care a chemat politia rutiera pentru a mi se prelua probe .Am refuzat ... (vezi toată discuția)
Cat timp trebuie sa astept pana se da o rezolutie in cazul alcoolului la volan? juice juice Buna ziua, Am fost prins baut la volan, 0.5 la mie la proba de etilotest, apoi mi s-au recoltat probe biologice. Din acel moment au trecut 3 luni fara ... (vezi toată discuția)