avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copii fara sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copii fara sot

buna am si eu o intrebare in ianuarie am avut prima infatisare de divort sotul meu este pus ca parat si nu sa prezentat in martie vom avea din nou dar nu are de gind sa se prezinte va fii proba cu martori ,martora fiind sora mea care va veni cu siguranta au fost citati si de la primarie dar tot nu a venit nimeni .intrebarea mea este va fii adus sotul cu forta daca nu va veni nici acum ca am auzit ca la al treilea sedinta daca nu vine il va aduce politia cu forta este adevarat????????
Cel mai recent răspuns: irinabox , utilizator 16:03, 22 Ianuarie 2011
nu il aduce cu forta.
ar fi binedaca atiavea 2 martori care sa nu va fie rude. aveti nevoie de 2 martori. se va mai amana odata, de 2 ori si se va pronunta tine de completul de judecata. este posibil, daca sunt minori copiii sa se solicite ancheta sociala. succes
Daca exista dovada faptului ca sotul a fost legal citat se va trece la judecata in lipsa.
Sotul parat nu este obligat sa se prezinte la judecata cauzei, d-voastra in calitate de reclamanta aveti obligatia sa va dovediti pretentiile; in acest sens audiati 2 martori; in ceea ce priveste serviciul de autoritate tutelara, nici acesta nu este obligat sa se prezinte, ci doar sa efectueze ancheta sociala.
In cazuri de divort, sunt acceptati ca martori si rudele.
Sotul nu va fi adus cu mandat de aducere, dar prin neprezentare va da dovada de pasivitate si asta va fi in favoarea dvs.
Cati ani au copii?
La varsta de peste 10 ani vor fi intrebati de instanta cu cine doresc sa ramana.
Oricum, daca sotul nu s-a prezentat, probabil ca nici nu a cerut incredintarea copiilor.
da copii vor ramine cu mine am un baiat de 13 ani stiu ca va fii audiat si cel mic de 5anidar dinsul si daca ar dori nu ar putea sa primeasca copii deoarece am dovedit instantei ca este un agresor nu are seviciu si este alcoolistin plus sora mea pe care am citato ca martor a fost martora la mai multe scandaluri am depus si certificat medicolegal.in legatura cu ancheta sociala acesta va trebui sa-o cer eu s-au dinsi de la primarie sint obligati sa-o trimita instantei?va multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tanara mama ce vrea sa divorteze DRAGONVASILE DRAGONVASILE -casatorita de 10 ani -2 copii rezultati in urma casatoriei -locuieste la parintii lui -in cei 10 ani a avut parte de numeroase violente verbale,violente ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca unul dintre parteneri nu merge la prima infatisarept divort? luptator luptator si daca merge apoi si spune nu divortului pe ca ea nu vrea sa divorteze?Cum va afecta decurgerea infatisarilor? Multumesc (vezi toată discuția)