avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tanara mama ce vrea sa divorteze
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tanara mama ce vrea sa divorteze

-casatorita de 10 ani
-2 copii rezultati in urma casatoriei
-locuieste la parintii lui
-in cei 10 ani a avut parte de numeroase violente verbale,violente fizice ce au adus-o in pragul diperarii ce au determinat-o sa plece de acasa la parinti
-sotul nu are loc de munca si nici nu manifresta dorinta de a muncii
-ce ar trebui sa faca sa-si pastreze copiii si sa nu se mai intoarca la sotul ei?
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 16:41, 19 Octombrie 2009
Instantele, in general, foarte rar incredinteaza minorii tatilor. Singurul lucru inteligent pe care ar putea sa-l faca ar fi sa divorteze si sa ceara incredintarea minorilor. La sotul ei se va intoarce doar daca.. va vrea.:D
Sa divorteze si sa solicite incredintarea copiilor spre crestere si educare.
Iar pe el sa-l oblige la plata unei pensii de intretinere.
Divortul va putea opera din culpa comuna , sau din culpa exclusiva a sotului parat , ramanand in sarcina lui cheltuielile de judecata.

Cata vreme sotul nu reuseste sa-si asigure lui subzistenta ,prin forte proprii , instanta nu-i va da castig de cauza , incredintandu-i copiii spre crestere si educare.

Asa ca , din acest punct de vedere , aveti toate motivele sa stati linistita.

Succes.;)
Se introduce actiunea de divort la judecatoria de la ultimul domiciliu comun al sotilor si se solicita incredintarea minorilor sper crestere si educare si obligarea tatalui la plata pensie de intretinere. Instanta este datoare sa tina cont de interesul major al copiilor....se va efectua o ancheta sociala sa vada care dintre parinti ofera conditii pentru cresterea minorilor. Daca dvs v-ati mutat la parinti trebuie sa dovediti ca aveti conditii pentru cresterea minorilor si aveti toate sansele sa va fie incredintati.
solicitati desfacerea casatoriei din culpa sotului parat , precum si obligarea acestuia la restituirea cheltuielilor de judecata pe care le veti face .
aveti nevoie de martori, care pot fi inclusiv rude de orice grad .
iar in ceea ce priveste copiii , solicitati instantei si incredintarea acestora catre dvs ., cu obligarea paratului la plata pensiei de intretinere.
taxa de tb este de 39 ron + tb judiciar _ onorariu avocat .

se va introduce in cauza si asistenta sociala .

Alte discuții în legătură

Divort,cand una dintre parti nu e de acord mare mare As vrea sa stiu ce drepturi are o sotie,daca s-a decis sa divorteze pentru ca nu mai vrea sa accepte maltratarea verbala,santajul si amenintarile sotului,dar ... (vezi toată discuția)
Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Divort Elizaה Elizaה Buna ziua! As avea nevoie de un sfat pentru sora mea. A hotarat sa divorteze dupa un mariaj de 10 ani, cu doi copii: unul de 9 ani, iar altul de 5 ani. ... (vezi toată discuția)