Sigur ca se poate, nu ar fi singurul sot care nu este de acord cu divortul.
procedura e relativ simpla, tehnic vorbind: se formuleaza o actiune prin care se solicita desfacerea casatoriei din culpa comuna fara motivare sau, daca sotul nu isi da acordul, din vina exclusiva a acestuia, incredintarea copiilor catre mama, cu obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere, revenirea la numele purtat anterior.
El poate sa spuna ca nu e de acord cu divortul, ca doreste copiii, etc. Avand in vedere faptul ca e somer, ca vorbeste urat in fata copiilor si nu in ultimul rand, varsta frageda a copiilor, instanta ii va da copiii mamei.
Tot ce poate sa faca sotul, ar fi sa prelungeasca divortul cu un termen, doua, sa faca apel si recurs, dar intr-un final, procesul tot se va termina si daca va prezentati la fiecare termen si veti avea si un avocat care sa va sustina, veti divorta in cele din urma.
Surprinzatoare pozitia adoptata de catre acel avocat .In conditiile precizate,pentru evitarea acutizarii situatiei,mai ales avand in vedere obligatiile materne pentru asigurarea unui climat sanatos pentru cei 2 minori,este de preferat contactare de avocat specilist .In circumstantele manifestarii de comportament agresiv atat verbal cat si fizic,instanta avand in vedere inclusiv existenta de copii minori,va dispune divortul .
Chiar daca tatal intentioneaza eventual refuz,in final ,in baza probelor ,martorilor ,
instanta tot va pronunta divortul.Aspectul ca tatal nu detine serviciu,deci nu are resurse financiare reprzeinta elemente in favoarea dvs.Dar,aspectul ca este somer va vaduveste de posibilitatea acordarii de pensie pentru cei 2 minori.
Succes
Chiar lipsit de venituri , va fi stabilita, in mod obligatoriu ,pensia de intretinere.(raportata la salariul minim pe economie )
Deci , in nicio situatie , copiii nu vor fi privati de acest drept.
Chiar daca paratul respinge ideea unei finalizari a relatiei de cuplu , care are oricum loc fara un proces , divortul poate fi pronuntat si in lipsa acestuia.
Prezenta reclamantului e una obligatorie, (lipsa acestuia , la cel putin doua termene de judecata conduce la respingerea actiunii ca nesustinuta), insa , daca paratul nu doreste sa participe la proces , vor fi administrate numai mijloacele de proba existente.(va veti putea referi la actele de violenta , in vederea retinerii culpei exclusive, spre exemplu)
Succes.;)
Daca a luat legatura cu un avocat si a descurajat-o in demersurile ei privind divortul, va recomand sa contacteze un alt avocat!
Daca nu are martori pentru a dovedi culpa exclusiva a sotului, va introduce actiunea de divort din culpa comuna.
Astfel, ca el vrea sau nu sa divorteze, dragostea cu sila nu se poate si divortul se va pronunta. Daca minorii isi vor manifesta dorinta de a fi incredintati mamei spre crestere si educare, dorinta care coincide cu cea a mamei, aceasta avand venituri stabile si o locuinta corespunzatoare, nu vad de ce sa existe probleme cu incredintarea....
Cu privire la bunurile comune, trebuie introdusa o actiune de partaj. ;)