avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cum procedez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cum procedez

Buna ziua
In situatia in care doresc sa cer divortul,cu doi copii minori, casatoria dureaza de 6 ani, cum procedez? Mentionez ca nu exista bunuri comune, din pacate nici eu nu am proprietati si mijloace materiale, momentan sunt in concediul de 2 ani de crestere al copilului.
Intrebarea este daca mi se pot incredinta copii spre crestere si daca sotul se poate opune la desfacerea divortului invocand bunastarea copiilor.In fapt casnicia nu mai exista, relatiile dintre noi sunt foarte dure verbal, adesea copilul de 5 ani asista la certurile noastre,este expus la multa violenta verbala, indiferent cat am incercat sa evit asta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:43, 15 Aprilie 2011
faceti o cerere de divort din culpa sotului si incredintate minori. in 99.99% din cazuri minorii se incredinteaza mamelor.
Daca si numai daca si sotul doreste sa participe la o sedinta de mediere, in sensul desfacerii casatoriei si stabilirea si altor aspecte cu privire la aceasta, incredintare minor, pensie alimentara, partaj, etc. incercati prin mediere sa solutionati aceasta problema. D-voastra va puteti prezenta la orice mediator autorizat in conditiile Legii 192/2006, pentru o INFORMARE GRATUITA in conditiile legii si decideti apoi in consecinta cum veti proceda. Este rapid si confidential !
sotul se poate opune divortului insa, daca sunt suficiente motive de divort, veti divorta, chiar daca dansul nu doreste.
e mai greu de dovedit culpa exclusiva a sotului si va lungiti inutil cu procesul.
discutati cu dansul despre divort si daca va intelegeti in toate privintele (divort, incredintare copii, pensie, purtare nume), puteti divorta prin acord, in acest caz, nu veti mai avea nevoie de martori.
daca nu ajungeti la un acord, faceti cerere de divort din culpa comuna, eventual fara motivare.
pt a va fi incredintati copiii, trebuie sa convingeti instanta ca e in interesul copiilor sa ramana cu dvs , aveti conditii de a-i creste si intretine, ca sunt mai atasati de dvs etc.
Din pacate nu am mijloacele materiale pt cresterea copiilor pe moment.Sunt in concediu de crestere a copilului, parinti nu am,mijloace materiale nu si ma tem ca nici de lucru nu voi gasi prea repede.Apartamentul in care locuim este al mamei lui.
O solutie temporara ar fi sa locuim impreuna si dupa divort, fiind mai usor pt copii.
Chiar nu stiu ce sa fac.Se opune divortului,i l-am cerut de multe ori.
poate nu e cel mai bun moment sa divortati. daca divortati si apoi locuiti impreuna, nu vad ce obtineti, in plus mama acestuia trebuie sa fie de acord sa locuiti in continuare in casa.
de asemenea, e greu sa obtineti incredintarea copiilor daca nu puteti sa-i intretineti si mai greu,daca sotul se opune
poate reusiti sa mai dati o sansa acestei casnicii, incercati sa mergeti impreuna la un psiholog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu vreau sa divortez, el nu, ce pot face? cristiniq cristiniq Buna! Am intrat intr-o casnicie...nu conteaza dece. Acum, dupa doi copii vreau s aies din ea cu orice chip iar el, este la fel de determinat sa nu ... (vezi toată discuția)
Divort si stabilire pensie de intretinere ContSters170590 ContSters170590 As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord vladandreiut vladandreiut V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sotia mea vrea sa divortam de comun acord din mai multe motive. Eu sincer nu as vrea sa divortam si sa ... (vezi toată discuția)