avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eu vreau sa divortez, el nu, ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eu vreau sa divortez, el nu, ce pot face?

Buna! Am intrat intr-o casnicie...nu conteaza dece. Acum, dupa doi copii vreau s aies din ea cu orice chip iar el, este la fel de determinat sa nu renunte!
Motive:
* acte de violenta morala:
* manifesta dezinteres pentru viata de familie.
Mai pe larg: avem doi copilasi de crescut iar el considera ca fiind mai importanta propria-i persoana decat micutii nostrii, este somer de peste un an de zile, nu are nici un interes in a-si cauta loc de munca, nu participa cu absolut nimic la educatia si dezvoltarea copiilor nostrii, nu ofera pic de suport in a ma ajuta pe mine, cel putin sa muncesc pentru ei. Se sustrage de la orice activitate ce implica copii, singurele lui pasiuni fiind: masinile, televizorul, calculatorul si statul in pat zi si noapte.
Cum scap de el?
Imi dau seama ca va fi extrem de greu pentru mine atata timp cat nu am absolut nimic: proprietati, locuita, masina, etc., nu am idee incotro ma voi indrepta odata plecata de aici.
O alta chestiune: LA COPILASII MEI NU RENUNT DECAT MOARTA!
Ai lui au o situatie materiala foarte buna, ce-i drept si ma tem ca asta va fi un mare impediment pentru ruperea acestei sarade, numita casnicia noasta!@
Ce sanse am eu sa divortez in aceste conditii?
Va rog din suflet sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: indian , utilizator 23:09, 20 Februarie 2011
Apelati la un avocat pentru a va indruma si a va asista in aceasta actiune de divort din culpa lui exclusiva. Va fi nevoie sa aveti 2 martori care sa stie situatia de fapt asa cu ati prezentat-o dv mai sus. Pentru a va fi incredintati minorii e bine sa aveti pregatita o locuinta unde sa stati dupa divort si un servici.
nu are relevanta ca el nu doreste sa divorteze, daca aveti motive puteti sa o faceti fara nici un fel de problema
Desigur ca puteti divorta chiar daca el nu este de acord. Insa nu inteleg de ce va ganditi sa-l lasati pe el in apartament ? Un avocat stie ce sa faca ca sa ramaneti in apartament, impreuna cu minorii.
nu e greu de divortat daca veti convinge instanta ca relatiile sunt "grav afectate " . concentrati-va mai mult pe incredintarea copiilor. cand plecati cu 2 copii de mana, va trebui sa stiti unde ii veti duce si cu ce-i veti intretine, altfel e destul de greu sa obtineti incredintarea copiilor mai ales ca sotul va va pune bete-n roate
Credeti ca exista riscul ca minorii sa fie incredintati tatalui in conditiile in care acesta este somer ? Nu vad nici un risc din acest punct de vedere.
Incercati in instanta (prin toate probele posibile) sa determinati instanta sa isi formeze o imagine despre profilul moral al sotului dvs.
Esentiala este problema locuintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Georgiana_ioana Georgiana_ioana As avea nevoie de niste lamuriri...sunt intr-o situatie delicata! sunt casatorita si am un copilas de aproape 3 lunisoare=D> , problema ar fi intre mine si ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)
Divort cum procedez magdav magdav Buna ziua In situatia in care doresc sa cer divortul,cu doi copii minori, casatoria dureaza de 6 ani, cum procedez? Mentionez ca nu exista bunuri comune, din ... (vezi toată discuția)