avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... insarcinata cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

insarcinata cu un cetatean strain

buna ziua.
sunt insarcinata cu un cetatean belgian care locuieste in franta.nu il intereseaza acest copil si as dori sa stiu ce pot face acum pt al obliga sa recunoasca copilul,eu am 40 de ani si el 50,trebuie sa fac multe teste de-a lungul sarcinii care sint costisitoare,plus nasterea.il pot obliga sa ma ajute financiar?daca nu,cind pot incepe demersurile pt recunoasterea paternitatii si stabilirea pensiei de intretinere?ce credeti,e mai bine sa-l chem la un tribunal romanesc sau francez?
copilul l-am dorit amindoi,de aceea am si ramas insarcinata,dar el intre timp s-a razgindit.eu nu vreau sa renunt la copil sub nici o forma,dar am nevoie de ajutorul lui.si apoi,este si responsabilitatea lui.
oare ar fi o idee buna sa merg in orasul lui si acolo sa iau legatura cu politia si sa ma pling ca m-a lasat insarcinata si m-a abandonat?
imi doresc ca acest copil sa se nasca si tot ce e mai bun pentru el,mai ales ca tatal dispune de situatie materiala buna(numai ca nu declara la fisc tot venitul,el avind o firma proprie).
va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: utilizatoare , utilizator 10:00, 23 Ianuarie 2011
Nimeni nu are un raspuns si pentru mine?.....
il veti actiona in instanta pt stabilire paternitate, pensie, incredintare copil, incuviintare purtare nume, dupa ce veti naste .
desi implica ceva costuri mai mari, sunt de parere sa-l actionati in instanta acolo unde are tata domiciliu, va dura mai putin si veti castiga mai mult financiar, probabil. consultati un avocat in franta, daca aveti posibilitatea.
nu stiu daca il puteti obliga si la plata cheltuielilor cu sarcina si nasterea
utilizatoare a scris:

...cind pot incepe demersurile pt recunoasterea paternitatii si stabilirea pensiei de intretinere?...

Numai dupa ce copilul se naste. Dvs. locuiti in Franta? Daca da atunci consultati un avocat specializat in drept civil francez pentru a va explica procedura.
Va multumesc pentru raspunsuri!
eu sint in romania si gasisem pe net informatii despre Biroul de Recuperare a Pensiei Alimentare din Strainatate (BRPAS) dar cred ca ,consultarea si eventual angajarea unui avocat in franta este o idee mult mai buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil fara tata Panseaua Panseaua Doresc pareri referitor la aceasta situatie: Ea traieste in concubinaj cu El. Ea cetatean roman, el roman si francez. Ea are loc de munca si o locuinta ... (vezi toată discuția)
Drepturi tata biologic alinabr81 alinabr81 Buna seara am si eu o problema.Am un baietel in varsta de doi anisori care tatal sau nu la recunoscut din motive ca nu el ar fii tatal.Acum insa ar vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Paternitate mario29 mario29 var rog mult sa ma ajutati cu un raspuns..... acum 2 saptamani a venit la mine o fata cu un copil spunand ca este al meu......copilul are un an si ... (vezi toată discuția)