avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nu sunt martori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nu sunt martori

Tatal meu a fost batut de niste indivizi , el stie cine sunt . a scos certificat medico legal . a depus plangere, dar ce se va intampla pt ca nu exista martori asa spun ce i de la politie .... cum vom dovedi . tatal meu nu e martor? el a vazut cine la lovit X-(X-(X
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
iff, utilizator
Pai acest lucru ramane in sarcina politistilor sa stabileasca daca ei au fost autorii,eventual gasiti si un martor care sa dea declaratie pentru dvs. insistati la politie.
Tatal dvs. nu poate fi martor, adica nu poate fi propriul sau martor.El a depus plangerea si urmeaza a o sustine prin dovezi admise de lege, printre care si proba cu martori.
Conform legii, persoana care este vatamata prin infractiune nu poate sa aiba calitatea de martor si nu se poate constitui parte civila.
A ,,gasi" un martor este indicat in conditiile in care acela a fost de fata la comiterea faptelor de agresiune.Altfel, va fi pasibil de raspundere penala pentru marturie mincinoasa.
emma_woodhouse a scris:

Tatal dvs. nu poate fi martor, adica nu poate fi propriul sau martor.El a depus plangerea si urmeaza a o sustine prin dovezi admise de lege, printre care si proba cu martori.
Conform legii, persoana care este vatamata prin infractiune nu poate sa aiba calitatea de martor si nu se poate constitui parte civila.
A ,,gasi" un martor este indicat in conditiile in care acela a fost de fata la comiterea faptelor de agresiune.Altfel, va fi pasibil de raspundere penala pentru marturie mincinoasa.

Cate condamnari de marturie mincinoasa ati vazut?
De ce nu se poate constituii parte civilia?

Vedeti daca nu au fost camere videoprin zona,banci,etc.
Faceti rost de un martor.
Poate pana la urma isi recunosc vina.
Sincer am vazut astfel de condamnari, insa si daca nu as fi vazut ele tot sunt posibile.
Despre constituirea ca parte civila a martorului doar aminteam , asa, ca poate ii este util user-ului sa stie.
Putin probabil ca agresorii sa-si recunoasca vina in lipsa dovezilor .
Depinde cine ii audiaza.
Si totusi,de ce nu se poate constituii parte civila,ca nu ati explicat.

Citit tactica audierii martorului,de Tudorel Butoi,sa vedeti cate metode exista,sa recunoasca si ce nu au facut:))
Totul depinde cine se ocupa de caz.

Alte discuții în legătură

Mandat de aducere parte vatamata MihaiCL MihaiCL Buna seara. Am un dosar penal la judecatoria Targu Secuiesc in care am calit de invinuit. Primul termen a fost in Ianuarie cand am cerut amanare pt angajare ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa? GIZZY GIZZY Speta: Daca partea vatamata isi schimba declaratia dupa terminarea procesului incercand redeschiderea, se considera marturie mincinoasa? (De exemplu, ... (vezi toată discuția)
Acuzat de tâlhãrie.declarație falsã, mãrturie mincinoasã. clau32 clau32 Inculpatul x in data de 05.09 dimineata fiind in stare de ebrietate si aflandu-se pe spatiu public a deranjat-o pe y (parte vatamata) care l-a lovit cu o ... (vezi toată discuția)