avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza CIM

Buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea speta.

Am semnat un contract de munca pe perioada determinata de 6 luni pentru un post de manager in data de 1-11-2010 .La sfarsitul contractului apare o clauza in care sunt obligat sa nu parasesc compania timp de 1 an,daca nu sunt pus sa platesc cheltuieli de scolarizare avute in aceasta perioada.
Intrebare
Este valabil actul aditional atat timp cat eu nu mai prelungesc contractul.
Subliniez contractul este pe perioada determinata de 6 luni .
In acest contract nu apare nici o clauza in care ei daca nu doresc sa imi mai prelungeasca contractul nu se intampla nimic .

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 23 Ianuarie 2011
pai intreaba la firma respectiva daca actul aditional este valabil si in cazul tau. poate este o eroare, trebuia sa scrie 6 luni nu 12 luni.
Orice act aditional care modifica contractul de munca este valabil si posibil doar cu acordul partilor si nu prin actul unilateral al uneia dintre parti.
cu alte cuvinte , acel act aditional, modifica contractul de munca astfel incat termenul se prelungeste automat la 12 luni?
1. Clauza aceea de la sfarsitul CIM este ilegala atata timp cat este un CIM pe perioada determinata.
2. Cred ca nici ITM nu a fost atent cand a inregistrat acest CIM.
3. Luati legatura cu ITM sa-si spuna punctul de vedere.
Eu cred ca acel CIM a fost facut dupa un model anterior iar operatorul a omis sa faca acea corectura bazandu-se pe rutina,rutina de care calculatorul tine cont sau nu in functie de ce-i comanzi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
rosu gheorghe, utilizator

Alte discuții în legătură

Vor sa-mi schimbe contractul pe perioada determinata torapaun torapaun Buna ziua, urmeaza sa ma intorc la servici din CCC. In timpul concediului mi s-a schimbat angajatorul. Initial mi-au spus ca nu mai am loc in noua ... (vezi toată discuția)
Modificare perioada in contractul individual de munca Volentir Mircea Volentir Mircea Asociatia de proprietari a incheiat in urma cu 2 ani un contr. individ. de munca pe perioada nedeterminata cu o persoana pt postul de administrator. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata Radu Aura Radu Aura Rog lamuriri pentru urmatoarea speta: CIM-ul pe perioada determinata a unui salariat va expira la data de 25.10.2013 dupa 36 luni. Se poate incheia un alt ... (vezi toată discuția)