avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare acte demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare acte demisie

In data de 19 dec 2010 an demisionat cu acordul partilor, astfel incat nu am stat in preaviz. Am facut o demisie, am predat-o, insa nu mi s-a dat nici o copie semnata, stampilata sau care sa contina un numar de inregistrare (e o firma de telefonie mobila, cu sediul in bucuresti si sucursala unde am lucrat eu in galati). Azi suntem in 22 ianuarie 2011 si ma intrebam care este termenul limita pe care il are firma pentru a-mi elibera decizia de incetare a contractului de munca+adeverinta de vechime eliberata de itm bucuresti. Eu am sunat si am intrebat daca nu mi-au sosit acte, insa mi s-a spus ca astfel de lucruri dureaza. Ma poate ajuta si pe mine cineva?:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:55, 23 Ianuarie 2011
1. - Demisia (art.79 din Codul muncii) este una si incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) este alta;
- in cazul demisiei nu aveti nevoie de aprobarea angajatorului;
- in celalalt caz trebuie sa picati de acord cu angajatorul asupra datei incetarii CIM.
2. Sesizati ITM.
Luati legatura cu inspectorul ITM la care este arondat fostul angajator si vedeti care este situatia dvs ... in cazul in care nu s-au depus acte pentru incetarea c.i.m. atunci sesizati in scris ITM-ul.
a fost demisie cu acordul partilor, adica in demisie se specifica ca firma e de acord ca eu sa nu stau in preaviz(articolul 55 litera b). La care itm sa ma adresez? Cel din bucuresti, unde isi are firma sediul central, sau cel din galati, unde a fost sucursala si unde locuiesc eu?
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
rosetraverse, utilizator
Cel din Bucuresti , unde societatea are sediul social ... puteti depune sesizarea si online ..
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz argox argox buna ziua, sunt angajat cu cmi pe durata determinata si am anuntat sapt.trecuta ca vreau sa-mi dau demisia. Mi-au spus ca sunt obligat sa raman inca 15 zile, ... (vezi toată discuția)
Art 79(7) sau art 55 (b)? nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua. Am o salariata ce si-a facut cererea de demisie fara preaviz pe data de 05.02.2010, dar incepand cu data de 29.03.2010, timp in care va preda ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul concediului de crestere copil dwinter dwinter Buna ziua, Din februarie anul curent sunt in concediu de crestere copil cu contractul suspendat. Firma a angajat in locul meu o persoana cu contract de ... (vezi toată discuția)