avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

VA ROG sa ma ajutati...nu sunt contabila am o situatie...o firma de la 20 ian 2011 neplatitoare de Tva exemplu produs vandut cu 3.30+Tva= 4.09 acum neplatitoare cu ce pret vad produsul....cum il poate afecta pe furnizor care vide produsul pana acum la 4.5...bineinteles firma neplatitoare cumpara produse cu Tva...va rog poate ma puteti ajuta ca eu nu gasesc solutia dar cu exemple va rog mult va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: siminaelena , utilizator 17:31, 23 Ianuarie 2011
Daca acum vindeti produsul cu 3,3 RON + TVA, dupa trecerea la regimul de neplatitor de TVA ar fi corect sa-l vindeti cu 3.3 RON.

Doar asa nu se produce nicio diferenta pentru clientul dumneavoastra, daca este platitor de TVA.
- Inainte clientul cumpara produsul cu 4,09, din care 0,73 TVA si-i deducea din TVA-ul colectat de firma sa (din vanzarile sale), adica doar 3,3 lei il costa de fapt.
- Acum clientul cumpara produsul cu 3,3 si nu deduce nimic.
Va multumesc pt raspuns...dau exemplu pt a putea intelege anumite situatii....dar eu nu stiu care din clienti sunt sau nu platitori de tva atunci ei daca produsul meu il vand la 4.5 mai departe nu au un castig mai mare sa tinem cont ca nici nu doresc sa scada pretul va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
siminaelena, utilizator
Marea majoritate sunt platitori de TVA. Puteti verifica data inscrierii in scop de TVA dupa CUI pe [ link extern ]

In general clientii o sa observe lipsa de pe factura a TVA-ului si o sa reclame. Daca dvs nu le livrati la 3,3 lei ei o sa plateasca mai mult la stat, pentru ca din TVA nu isi vor deduce taxa achitata catre dvs la cumparare, pentru ca nu mai aveti TVA.
Bine am inteles va multumesc mult spor la treaba multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Companie neplatitoare de tva userSRL userSRL Buna ziua. Doresc sa deschid o firma de comert electronic si sunt cam nelamurit in ceea ce priveste TVA-ul. Daca am sa declar compania neplatitoare de TVA ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pt cazare pensiune si camping ChrisR ChrisR Buna ziua, Am o pensiune si doresc sa o deschid doar pentru cazare fara restaurant (pt a evita controalele exagerate), de asemeni doresc sa deschid si un ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitare de tva MISKI MISKI Cum calculez pretul de vanzare(de raft) al unui produs daca firma este neplatitoare de tva? Daca se poate sa ma ajuta-ti va rog (vezi toată discuția)