avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

dupa ce am fost data in somaj,se poate angaja alta persoana pe acelasi post,la aceeasi firma?
dupa ce perioada de timp?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:54, 22 Ianuarie 2011
In cazul concedierii individuale, indiferent de motivul concedierii, nu exista nici o stipulatie legala..
Doar in cazul concedierilor colective nu se pot angaja alte persoane pe posturile reinfiintate, timp de 9 luni.
De regula insa, se asteapta cel putin 30 de zile.
In termen de o luna de la concediere, primul angajat se poate adresa instantei de judecata, cu motivul ca, acea concediere nu este legala, intrucat nu a fost efectiva, serioasa, si de buna credinta
In acest caz poate castiga reangajarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala. ce restrictii sunt la angajare? noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce restrictii sunt la angajare cand un angajator a concediat o persoana (concediere individuala, nu colectiva), functia ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala danares danares In cazul concedierilor individuale, restructurarea posturilor, dupa ce perioada am voie sa reinfiintez aceleasi posturi. Este firma obligata sa reangajeze ... (vezi toată discuția)
Dilema!ajutor! daniela20 daniela20 In cazul in care am dat preavizul de somaj si am desfintat postul si s-a terminat preavizul dar totusi am nevoie de acel post cum procedez?Daca o sa chem ... (vezi toată discuția)