Am contestat in instanta un PV si am pierdut procesul pe fond. Decizia a fost pusa pe site-ul Judecatoriei dar nu mi-a fost comunicata.
1 In acest moment daca voi conduce masina sint in culpa sau nu?
2. In urma comunicarii daca nu vreau sa mai continui va trebui sa ma duc eu lapolitie sa depun carnetul? Sau incepe sa curga termenul de suspendare de la data pronuntarii?
3. Cum voi putea plati amenda si care va fi valoarea acesteia avind in vedere ca nu am facut plata in 2 zile lucratoare atfel incit sa platesc 1/2 din valoarea acesteia?
4. Ce alte informatii pe acest subiect imi mai puteti oferi?
Buna,
1. Referitor la faptul daca puteti sa conduceti sau nu , puteti conduce pana la comunicarea hotararii. Banuiesc ca ati facut demersurile necesare dupa ce ati contestat PV de contraventie pentru a putea conduce pana la judecarea cauzei.
2. Dupa ce vi se comunica hotararea daca nu treceti la urmatoarea cale de atac trebuie sa depuneti pemisul de conducere la politie.
3. Amenda o veti achita la cec integrala daca nu ati achitat 1/2 in 48 de ore.
4 . Cam asta e.
1) Pana la sosirea comunicarii, puteti conduce.
2) Ce sa mai continuati, ca dupa ultimele modificari ale OUG 195/2002, hotararea instantei de fond este definitiva si irevocabila, nu mai are cale de atac.
Art. 118
In termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului in termenul prevazut la alin. (4), in mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.
3) Amenda o veti plati intreaga.
4) Alte informatii, la biroul Circulatie din localitate.
Suspendare permis
faleza
am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)