avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere retinut

Buna,
permisul de conducere a fost retinut de catre politie pentru o perioada de 30 de zile de catre politia(ex.Vaslui) cetateanul locuind in localitatea Brasov.
Intrebare: Dupa expirarea celor 30 de zile cetateanul poate conduce autoturismul fara sa ridice permisul? (ex. conduce autoturismul de la Brasov pana la Vaslui sa isi ridice permisul). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 22:56, 22 Ianuarie 2011
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile art. 219 si urm. din Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/ 2002 , autoturismul nu poate fi condus in lipsa dispozitiei sefului serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă,de restituire a permisului de conducere.
Cu stima !
Buna seara .
Da se poate , teoretic vorbind , nu va comite infractiunea de conducere fara drept al unui vehicul. In cazul in care va fi oprit insa va fi santionat contraventional pentru conducere fara documente asupra lui .
Permisul de conducere se trimite la sectia de politie de la domiciliul posesorului permisului ( resedinta de judet ) si de acolo se ridica, nu are niciun motiv sa mearga la Vaslui :)
REGULAMENTUL de aplicare a Ordonantei de urgentã a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice:

Art. 219. – (1) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere care il are in evidenta, la cererea titularului, in urmatoarele cazuri:

a) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata pentru cumul de puncte;

b) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile, daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie.

In concluzie, asa cum vi s-a mai sugerat, nu aveti ce cauta la Vaslui, unde vi s-a retinut permisul.
Acesta a fost trimis la politia din localitatea unde sunteti luat in evidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat - incalcare linie continua razvan martin razvan martin Am depasit un auto pe linie continua si permisul afost suspendat pe o perioada de 30 zile. Mi se pare corect insa, dupa aceste 30 zile ma pot duce sa ridic ... (vezi toată discuția)
Art. 106 alin. (1) lit. a) din codul rutier vs. art. 219 alin. (1) lit. b) din regulamentul de aplicare a oug 195/2006- codul rutier stefan_ratza stefan_ratza Buna seara, Va rog sa ma ajutati in clarificarea conditiei de a sustine testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie impuse prin art. 219 ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere daniel-teodor daniel-teodor Vreau sa stiu, dupa expirarea termenului de 90 de zile, am platit amenda in termenul de 48 de ore , cum trebuie procedat? Merg pur si simplu la Politia ... (vezi toată discuția)