avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general expertiza contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

expertiza contabila

X-(Buna ziua,
sunt reclamant intr-un dosar civil si am platit onorariul expert pt o expertiza contabila .
Vreau sa va intreb: cum considera expertu contabil
1. sumele incasate pentru care nu exista documente justificative ( ex pt consum apa calda si rece la un ap. care are apometre nu exista citirea apometrelor semnata de proprietarul respectivului ap)
2. pt banii incasati cu titlu de " salarii" nu exista conventii civile sau contracte de munca
3. pt banii incasati cu titlu de penalizari nu exista hotarare AG ( perioada 2005pana in 2007)
4. banii incasati cu titlu de " cheltuieli administrative" nu au documente justificative ( bonuri fiscale, chitante, facturi)
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2008
otto2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: DEBY , utilizator 14:38, 15 Aprilie 2008
otto2007 a scris:

X-(Buna ziua,
sunt reclamant intr-un dosar civil si am platit onorariul expert pt o expertiza contabila .
Vreau sa va intreb: cum considera expertu contabil
1. sumele incasate pentru care nu exista documente justificative ( ex pt consum apa calda si rece la un ap. care are apometre nu exista citirea apometrelor semnata de proprietarul respectivului ap)
2. pt banii incasati cu titlu de " salarii" nu exista conventii civile sau contracte de munca
3. pt banii incasati cu titlu de penalizari nu exista hotarare AG ( perioada 2005pana in 2007)
4. banii incasati cu titlu de " cheltuieli administrative" nu au documente justificative ( bonuri fiscale, chitante, facturi)

Din punctul meu de vedere este evaziune fiscala, dar depinde de cum priveste cel care face expertiza contabila. succes.
multumesc
Pai nu are cum s-o priveasca altfel, ghola ;).
Nu exista niciun document justificativ pentru cheltuielile efectuate, iar daca ne uitam in Legea nr.241/2005 observam ca evidentierea, în actele contabile sau în documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive constituie infractiunea de evaziune fiscala.
Ma gandeam si eu tot la evaziune dar expertiza se face in civil. pt penal trebuie sa fac plangere.
Cer sumele incasate si pretinse abuziv si de asta intrebam ce poate spune expertul in lucrarea sa daca actele si faptele sunt cele pe care vi le-am expus . E vorba de 3 ani, banii s-au incasat, am chitante. Cred insa ca am indreptat gresit cererea de chemare in judecata catre Asociatie . Poate trebuia sa o indrept catre conducerea asociatiei? Pana la urma cine imi da banii inapoi?
Am depus la dosar inscrisuri ( care dovedesc ca Asociatia are in documentele sale sume diferite pentru aceeasi perioada si pt aceleasi operatiuni) si odata cu ele concluzii ce decurg din acele inscrisuri, prin intermediul acestor concluzii am scris si ca Asociatia se face vinovata de evaziune fiscala. Credeti ca instanta se va sesiza?
Vreau sa stiu daca expertul este obligat sa mentioneze in expertiza tot ce v-am scris in primul mesaj adica: nu exista contracte de munca, nu exista documente justificative, nu exista hotarare AG?
Ca expert contabil care face expertize contabile judiciare si extrajudiciare, nu putem si nu avem voie sa incadram noi o anumita fapta si nici nu avem voie sa ne exprimam asupra vinovatiei sau nevinovatiei unei persoane.DAR ATENTIE - conform Normei profesionale Nr.35 - CECCAR - expertiza contabila se efectueaza numai pe baza DOCUMENTELOR JUSTIFICATIVE iar Concluziile din Raport trebuie sa se refere strict la Obiectivele incuviintate de Instanta fara a sugera vreo vinovatie. Mai departe este treaba Avocatilor.

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila otto2007 otto2007 Buna ziua, Am doua intrebari: 1. Cine plateste onorariul expert intr-un dosar penal in care politia considera necesara expertiza? 2. La convocarea intr-o ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara otto2007 otto2007 As dori un sfat sau o parere competenta: Sunt in proces impotriva Asociatiei de proprietari. Suntem la expertiza contabila. La convocare reprezentantii ... (vezi toată discuția)
Salarii otto2007 otto2007 Buna ziua, din pacate legiuitorul s-a gandit ca proprietarul este intotdeauna de vina pe cand Asociatia ( care pana la urma este formata din proprietari) ... (vezi toată discuția)