avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Casa de amanet-microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Casa de amanet-microintreprindere

buna ziua!
citind codul fiscal 2011, nu imi dau seama daca casele de amanet pot revine la impozitul pentru microintreprinderi.
poate sa ma ajute cineva?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 11:22, 12 Noiembrie 2013
Eu cred ca da. Conditiile de la art. 112^2 alin. 6 sunt urmatoarele:

Nu pot opta pentru sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice române care:
a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar;
b) desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;
c) desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului;
d) au capitalul social deţinut de un acţionar sau asociat persoană juridică cu peste 250 de angajaţi.

Vedeti si normele metodologice din Codul Fiscal, dar asa se pare.
buna.am si eu o intrebare .daca lucrez deja cu carte de munca si mai lucrez si part-time ca frizer imi pot face microintreprindere?
Buna ziua,

Nu este nici o legatura intre activitatile detaliate de dvs. si infiintarea unei microintreprinderi.
Puteti sa infiintati entitatea dorita.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere STOICA MADALINA STOICA MADALINA Daca la infiintare o firma s-a inregistrat ca microintreprindere si in termen de 60 zile nu a incheiat nici un contract de munca, ce poate face pentru a ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 alinutza9 alinutza9 Bunaziua Sunt o microintreprindere nou infiintata, in martie 2011.Conform Codului fiscal 2011 chiar daca nu mai indeplinesc conditiile de microintreprindere ... (vezi toată discuția)
Impozit pe micro sau pe profit ambra_28 ambra_28 Doresc sa stiu daca o casa de amant datoreaza impozit pe micro sau pe profit . (vezi toată discuția)