avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul asupra proprietetii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul asupra proprietetii

buna ziua.am un caz pentru care as dori un raspuns :in 2006,finul meu a cumparat o cas impreuna cu mama lui cu suma de 36000de ron.anul acesta ,nejungand la o intelegere cu mama sa(insemnand sa vanda casa si sa imparta banii,fiind proprietari egali in acte)el ar vrea sa deschida proces prin care sa o oblige pe aceasta sa vanda casa si sa imparta banii in mod egal,chiar daca el dupa cumpararea casei a mai investit 12000de euro,insemnand imbunatatiri (gard,alei,cetrala,gresie,faianta,mobilier,izolarea casei)pe care are facturi,chitante.ce sorti de izbanda ar avea in instanta?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 15:31, 28 Ianuarie 2011
Nu inteleg exact ce se urmareste?Poate sa-si vanda partea lui chiar fara iesire din indiviziune , cumparatorul intrand in drepturile acestuia. Poate cere deasemenea un partaj de folosinta sau iesire din indiviziune. , depinde ce se doreste,
da,asta stim.dar problema e ca cine vrea sa locuiasca cu cineva strain in casa?pt ca efectiv este locuinta cu 3 dormitoare, living,o singura baie si o singura bucatarie.el isi vrea partea de bani pt a si lua un apartament.iar mama sa nu are bani pt a i plati partea lui si nici el nu are sa i plateasca jumatatea lui.
Nu o poate obliga pe mama sa sa vanda. Banii investiti ii poate solicita in instanta, daca poate dovedi( deviz, factur, chitate) , dupa instrainarea proprietatii si doar pt partea mamei de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune. buna ziua, recent am achizitionat 1/2 din dreptul de proprietate ... AdrianD12 AdrianD12 Buna ziua, Recent am achizitionat 1/2 din dreptul de proprietate asupra unui teren intravilan 295 mp. Am incercat sa discut cu persoana care detine ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Succesiune/cumpărare casa bunici Vlad G25 Vlad G25 Bună ziua! Mă aflu în următoarea situație, în calitate de nepot, care vrea să cumpere casa bunicilor. Bunicul meu a murit acum 7 ani, a fost făcută ... (vezi toată discuția)