avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma la care lucrez taie de o groaza de timp dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma la care lucrez taie de o groaza de timp dupa ureche din salarii

Firma mea cauta nod in papura ca sa taie din salarii si cand nu gaseste, tot taie, din principiu, sau mai ales daca ai ore suplimentare prea multe, deci salariul prea mare.

In plus, i-am intrebat pe colegii mei mai vechi, de ce nu va cereti concediile si mi-au zis "Pai ce, ti le dau? Si chiar daca ti le dau, sunt neplatite."

Intrebarea mea este acum: se pot strange mai multe persoane care sa dea in judecata angajatorul si sa ramana anonime, iar nedreptatea sa fie corectata fata de toti angajatii, chiar si cei care nu sunt pe lista anonima? Motivul: pentru a nu fi date afara sau retrogradate din functie persoanele reclamante. Sau ma gandesc ca.. si asa vreau sa-mi dau eu demisia, as putea sa le fac un bine gramada celorlalti si sa dau doar eu in judecata firma..

Ce ne sfatuiti sa facem?
Puteti face o sesizare catre ITM - ul de care apartineti prin care sa solicitati verificarea actelor societatii in privinta salariilor, sporurilor , timpului de lucru si concediilor de odihana neplatite.
Sesizarea este confidentiala , o puteti comunica prin fax , posta sau e-mail , si nu omiteti sa precizati adresa si denumirea societatii.
In privinta adresarii instantelor judecatoresti , apelati la un avocat .
Mult succes!
arrwen_evenstar34 a scris:

....
In privinta adresarii instantelor judecatoresti , apelati la un avocat .
Mult succes!

Chiar asa ? .. eu pot sa spun ca nu este nevoie sa apeleze la un avocat ...

@ uninovator
Aveti la dispozitie doua posibilitati : fie sesizati ITM-ul in legatura cu neregulile savarsite de catre angajator cu privire la relatiile de munca , fie deschideti o actiune in instanta impotriva angajatorului. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu, iar actiunea este scutitat de plata taxelor judiciare.
Ambele posibilitati pot fi exercitate concomitent.
banuiesc ca I.T.M.-UL nu va rezolva nimic eventual va amenda firma dar dvs.nu veti primi banii inapoi pentru orele lucrate in plus si poate obliga patronul sa va acorde concediul pe care probabil dvs. l-ati luat in acte si a-ti fost si platit pentru acesta
singura modalitate este tribunalul unde nu puteti fi anonim nici dvs.nici colegii

jondoe1 a scris:

banuiesc ca I.T.M.-UL nu va rezolva nimic eventual va amenda firma dar dvs.nu veti primi banii inapoi pentru orele lucrate in plus si poate obliga patronul sa va acorde concediul pe care probabil dvs. l-ati luat in acte si a-ti fost si platit pentru acesta
singura modalitate este tribunalul unde nu puteti fi anonim nici dvs.nici colegii

Si daca ii dau doar eu in judecata si castig, le vor da celorlalti banii inapoi sau doar mie?
Oricum, daca interventia mea judiciara nu-i poate ajuta pe colegi, e bine sa le aduc la cunostiinta aceasta practica si cand se hotarasc sa schimbe serviciul, dau si ei in judecata firma ca sa-si recupereze banii.
Cererea este personala.

Alte discuții în legătură

Cursuri gratuite de formare profesionala Maria Nigel Maria Nigel poate stie cineva...daca uniunea europeana poate sa ma sprijine in vederaea efectuarii unui curs...oricare ar fi....numai sa nu il platesc pt ca nu am putere ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene, someri si programul operational pentru dezvoltarea resurselor umane - reconversia profesionala prin cursuri gratuite, finantate din fondurile europene? teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, Ma poate ajuta cineva in aceasta privinta, cei de la somaj sector 2 Bucuresti sustin ca nu au fonduri pentru moment, cunoasteti intamplator si ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala prin fonduri europene adelina20072002 adelina20072002 Am inceput un curs de formare profesionala prin POS DRU inca din luna iunie 2011. Pana la aceasta data, desi am solicitat primirea unui exemplar din ... (vezi toată discuția)