avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre divort si partaj

Buna ziua,

As dori sa va intreb in caz de divort,stiu ca se face partajul pe bunurile comune,dar in cazul in care eu locuiesc cu sotul meu intr-un apartament pe care proprietar este socrul meu (acesta fiind decedat si divortat inainte de deces)actul de proprietar ramanand tot pe numele lui,in cazul divortului se poate face partaj pe acest imobil

Ps Avem si un baietel de 7 ani

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:34, 23 Ianuarie 2011
Nu s-a facut succesiunea dupa decesul socrului? Chiar daca apartamentul ar ramane sotului acesta va fi un bun propriu al sau, bunurile provenite dintr-o mostenire au titlul de bun propriu asa ca nu vor intra in partaj. In acest caz nu conteaza ca aveti un copil minor.
Au trecut mai mult de sase luni de la decesul socrului ?
Aveti vreo contributie la achizitionarea sau la eventualele imbunatatiri aduse apartamentului ?
apartamentul in care locuiti, nu intra in categoria bunurilor comune, e bunul propriu al sotului.
bunuri comune sunt cele achizitionate in timpul casatoriei si aveti si dreptul de a fi despagubita daca ati realizat impreuna imbunatatiri in ap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj-apartamentul socrilor carolina22 carolina22 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Impreuna cu sotul meu si cei 2 copii am locuit timp de 20 de ani impreuna cu socrii mei, in apartamentul lor. ... (vezi toată discuția)
Juridic nikmircea nikmircea vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,sunt mama unui baietel de patru ani si vreau sa divortez.Am fost casatoriti sase ani dar locuinta unde stam este act de donatie cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)