As dori sa va intreb in caz de divort,stiu ca se face partajul pe bunurile comune,dar in cazul in care eu locuiesc cu sotul meu intr-un apartament pe care proprietar este socrul meu (acesta fiind decedat si divortat inainte de deces)actul de proprietar ramanand tot pe numele lui,in cazul divortului se poate face partaj pe acest imobil
Nu s-a facut succesiunea dupa decesul socrului? Chiar daca apartamentul ar ramane sotului acesta va fi un bun propriu al sau, bunurile provenite dintr-o mostenire au titlul de bun propriu asa ca nu vor intra in partaj. In acest caz nu conteaza ca aveti un copil minor.
Au trecut mai mult de sase luni de la decesul socrului ?
Aveti vreo contributie la achizitionarea sau la eventualele imbunatatiri aduse apartamentului ?
apartamentul in care locuiti, nu intra in categoria bunurilor comune, e bunul propriu al sotului.
bunuri comune sunt cele achizitionate in timpul casatoriei si aveti si dreptul de a fi despagubita daca ati realizat impreuna imbunatatiri in ap
Juridic
nikmircea
vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Divort
ioanaDD
buna ziua,sunt mama unui baietel de patru ani si vreau sa divortez.Am fost casatoriti sase ani dar locuinta unde stam este act de donatie cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)