avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Continuarea activitatii pana la primirea deciziei de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Continuarea activitatii pana la primirea deciziei de pensie

Buna dimineata!
Sunt cadru didactic . La data de 1 Decembrie 2010 am depus dosarul pentru pensionare la limita de varsta. Pana la intrarea-n posesie a deciziei de pensionare imi continui activitatea didactica.
Intrebarea mea este : Pot ramane sa lucrez in continuare pana la sfarsitul anului scolar 2010-2011 ? Sau sunt la latitudinea Inspectoratului Scolar Judetean ? Exista vreo reglementare in care sa se stipuleze ca iti poti continua activitatea pana la sfarsitul anului scoalar ?
Va multumesc ! Elena
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:21, 9 Februarie 2011
Este posibila continuarea activitatii pana la sfarsitul anului scolar ... insa pensonarii pentru limita de varsta din sectorul bugetar pot cumula pensia cu salariul numai daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Incetarea relatiilor contractuale va avea loc la momentul emiterii deciziei de pensionare.
Daca ISJ doreste, poate sa va tina in activitate pana la terminarea anului scolar, dar nu este obligat.

Exista si varianta, pentru a preintampina ce spune maestrul @freelis mai sus, sa nu se inchida cotractul de munca si sa nu se treaca la statut de pensionar pana la inchiderea anului, avand numai statut de angajat.
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Multumesc pentru raspuns !
Sa aveti o saptamana buna! Elena
Interventie moderator Am rugamintea sa nu mai deschideti noi discutii pe aceeasi tema, folositi butonul "raspunde". Multumesc!

Gabriela Pintea

coco_stefania a scris:
Buna ziua!
Sunt cadru didactic si cu data de 01.12.2010 am depus dosarul de pensionare la limita de varsta ( noiembrie 1951 ). Puteam ramane pana la finele anului scolar 2010-2011. In data de 04.02.2011 , din motive personale , am retras dosarul de pensionare , nu era solutionat, deci nu a fost emisa nicio decizie de pensionare (conform Legii 263 art. 103 alin. 4 se poate retrage printr-o cerere ).
Cererea de revenire la catedra a fost depusa la aceeasi data si la Inspectoratul Scolar Judetean.
Intrebarile sunt :
- se poate a nu -mi aproba cererea de revenire ? Va-ntreb acest lucru ca ma pot astepta la orice . Lucrurile nu-ntotdeauna sunt in concordanta cu legile care de cele mai multe ori nu se respecta. Conducerea ISJ mi-a comunicat verbal ca-i dreptul meu sa revin fiind titulara scolii. Dar stiu eu..
- Exista vreo reglementare in acest sens ?
Va multumesc ! Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand si cum e bine sa depun dosarul de pensie? draganaurelia draganaurelia Sunt nascuta in martie 1951; la 1 sept. 2009 am implinit 34 de ani de activitate in invatamant; din cate stiu, ar fi trebuit sa ies la pensie in nov. 2009; dar ... (vezi toată discuția)
Pensie militara ,salariu in invatamant SorinMatei SorinMatei Am si eu o rugaminte : Va rog sa -mi spuneti daca pot cumula pensia militara pentru limita de varsta cu salariu in sistemul de invatamant. In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Intrebare angajator: pensionarea este obligatorie? steluta bz steluta bz Sunt contabila la o unitate scolara; o salariata care a implinit varsta de pensionare , doreste sa mai lucreze o perioada fara a se pensiona. Este posibil? ... (vezi toată discuția)