avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CASS pensie daca am domiciliul in alta tara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CASS pensie daca am domiciliul in alta tara

pentru ani lucrati in romaniaampensie de la statul roman.Daca am domiciliul stabil in alta tara trEbuie sa platesc CAS pe aceastapensie//? ce acte trebuie sa depun pt/ a nu mi se mai retine?
/
Cel mai recent răspuns: andrei2009 , utilizator 00:09, 28 Ianuarie 2011
Nu are importanta unde domiciliati, important este ca primiti pensie din partea statului roman. In aceste conditii CASS se va retine, la fel ca in cazul tuturor beneficiarilor de pensie din Romania.
pai atunci art.5 al.1 din Legea 263/2010 la ce se refera?
andrei2009 a scris:

pai atunci art.5 al.1 din Legea 263/2010 la ce se refera?

Se refera la asiguratii sistemului public de pensii, adica la cei care platesc CAS.

CAS este contributia de asigurari sociale, care nu poate fi retinuta si nici nu va fi vreodata retinuta din pensie, CASS este contributia de asigurari sociale de sanatate.
exista o nota aCNPAS 646/14.07. 2010prin care se stipuleaza ca toti pensionari cu domiciliul stabil in strainatate sunt scutiti dela plata CAS,insaeu nu reusesc sa o gasesc si va rog poate ma ajutati dv.Cu multumiri P.S pe talonul meu de pensie se poate vedea clar ca nu am domiciliul in Romania dupa CNP care incepe cu cifra 9

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabileste plata cass la venituri din chirii? perlutina perlutina Un cetatean, de alta nationalitate, care are o proprietate, pe care a inchiriat-o in Romania, si nu locuieste (nu are domiciliul in Romania, nu vine nici ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent anacami2 anacami2 nepotul meu e in somaj dupa absolvirea liceului.pe talon i se iau 8 lei pentru asigurari de sanatate.stiam ca somerii beneficiaza de aceasta asigurare prin ... (vezi toată discuția)
Scutire de plata cas dicarus dicarus Sunt pensionara si angajata cu contract de munca, partial, cu un salar brut de 300lei/luna .Asvrea sa stiu daca sunt obligata sa platesc CAS. Multumesc ... (vezi toată discuția)