avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nelamurire-trecere in rezerva cadru militar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nelamurire-trecere in rezerva cadru militar

Buna ziua! Sunt cadru militar activ si la ultima vizita medicala am fost declarat APT LIMITAT.Mentionez ca am 39+ ani si am o vechime in munca de 17 ani si 6 luni(ca si cadru) +3 ani de scoala militara.Va rog sa-mi spuneti daca,in cazul trecerii in rezerva in baza clasarii ca apt limitat,pot beneficia de pensie(indiferent de natura ei).
Cel mai recent răspuns: NICOLAE LAMBRU , Consilier juridic 11:39, 23 Ianuarie 2011
Ca sa ajungeti la pensionare pentru acest motiv mai sunt pasi de urmat, respectiv internari in spitalul militar pentru a demonstra ca sunteti apt limitat. Dupa o perioada de timp, comisia militara va poate clasa in aceasta categorie. In caz ca sunteti clasat apt limitat, puteti fi pensionat, dar pensia este foarte mult diminuata. Nu este recomandabila pensioanrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Ce vechime trebuie sa ai și la ce vârstă de pensionezi ca și cadru militar? (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o neclaritate legata dde legea 223/2015 privind ... popavio034 popavio034 buna ziua! Am si eu o neclaritate legata dde legea 223/2015 privind pensiile militare. Astfel, art. 17, alin 1, pct. b) prevede ca Au dreptul la pensie de ... (vezi toată discuția)
La ce tip de pensie mă încadrez la 47 de ani? Daniel73 Daniel73 Am în sistemul militar 29 de anI, 2 ani scoala militara și 27 de ani in serviciu fiind 21 de ani pe condiții speciale și 6 ani pe deosebite. De curând am ... (vezi toată discuția)