marcus_tm a scris:
Chiar vroiam sa ridic si eu aceasta problema, dar postul tau este foarte precis si cred ca nu mai este loc de interpretari.Eu in cartea de munca am trecut salariul brut la momentul acordarii acestui supliment anul trecut si voi majora cu 15%.E adevarat ca el a fost acordat doar pentru anul trecut, dar L330 a fost abrogata.Teoretic, daca nu era abrogata puteau fi acordate si anul acesta.Nu sunt drepturi salariale castigate ci acordate, dar tot drepturi salariale sunt.Intrebarea mea este daca tot suntem la capitolul asta, le trec in salariul de baza dupa noua lege sau cum sa procedez?
Buna seara:)
Nani, nani cumva? Ca prea se viseaza...;) Frumos, nimic de zis:) Rusine sa-mi fie ca tulbur visul;)
Ia mai cititi cu atentie! Chiar
MAI indepliniti conditiile? (facem abstractie ca Legea-cadru 330 e dussssssa)
In primul rand, s-au acordat la propunerea primarului/presedintelui... (stiti textul). Primarul a propus pt 2010 si... in continuare??? Asa NU cred si eu;)
(2) Suplimentele salariale prevăzute la alin. (1) nu sunt
considerate drepturi câștigate și se acordă în limita fondurilor
disponibile în bugetul local.
(3) Acordarea suplimentelor salariale stabilite potrivit alin. (1)
se aprobă prin hotărâre a consiliului județean ori, după caz,
hotărâre a consiliului local.
(4)
Suplimentele salariale stabilite potrivit alin. (1) pot fi
acordate numai dacă veniturile proprii ale bugetului local
respectiv, exclusiv cotele defalcate pentru echilibrarea bugetelor
locale, în trimestrul/anul anterior de calcul sunt mai mari sau
egale cu cheltuielile de personal alocate pentru autoritățile
executive și deliberative și pentru aparatul de specialitate al
primarului, respectiv al consiliului județean. (dupa expirata 330/2009
Legea 284/2010
Art.1.(2) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi,
drepturile salariale ale personalului prevăzut la alin. (1)
sunt şi
rămân în mod exclusiv cele prevăzute în prezenta lege.
Uitati-va si in Ordinul comun 42/77/2011, la exemplele de calcul. (eu am observat ca, in legislatia de acum, nu se mai face caz de musai la nivelul lui octombrie, ci doar daca sunt indeplinite aceleasi conditii
Dupa umila mea parere, nu ar trebui sa fortati pe suplimente, Ce s-a acordat a fost valabil pt bugetul anului trecut, iar acum, oricum suplimentele de acel tip sunt abrogate. Zic si eu...:)
Cu multumiri ca m-ati citit, va doresc o seara buna si sper sa ne dumirim pana la urma, in tot ce priveste "trasnaile" gandite la cel mai inalt nivel.