avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... speta-drept penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

speta-drept penal

instanta a retinut ca inculpata X a fost atacata de sotul sau, care a lovit-o de mai multe ori. In aceste conditii, X l-a rugat pe fratele sau, Y sa o ajute sa fuga astfel ca acesta a urcat-o in masina sa cu care a plecat, cu toate ca sotul lui X se urcase pe capota masinii. Dupa cateva sute de metri, in ciuda faptului ca Y a condus incet si i-a cerut repetat victimei sa coboare, acesta a cazut lovindu-se mortal.
Ce trebuie sa decida instanta in privinta lui X si Y?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:12, 23 Ianuarie 2011
Noi stim ce va decide instanta, dar tu ce crezi?:D
In privinta lui x,nu are nici o vina,dacat daca vazand ca y continua sa mearga cu masina,sotul lui x fiind agatat de masina,il indeamna pe y sa si continue drumul,si aici este instigator sau complice,sau daca audiata fiind ulterior comiterii faptei,ascunde adevarul sau nu-l spune in intregime,si este favorizarea infractorului sau martor mincinos-sau concurs de infractiuni,adica amandoua.
Sau poate fi si instigator,complice,favorizator si martor mincinos -tot concurs de infractiuni.
In ceea ce-l priveste pe y.este autor al infractiunii de ucidere din culpa-art.178,sau in functie de probele administrate chiar al infractiunii de omor-art.174 cp-sau 175-omor calificat.
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Speta pare a fi din penal general, deci anul 2, mai era o persoana pe aici care cerea sa i se faca tema primita la scoala, daca nu chiar despre aceeasi persoana este vorba si acum. Presupun ca in acest caz, ar dori forma de vinovatie nu neaparat incadrarea juridica si de aceea am si spus sa ne zica el parerea lui, nu sa i-o oferim pe tava, nu asa se face treaba la facultate.
Daca este asa cum afirmati,este normal sa-l ajutam.
Normal sa il ajutam, dar nu sa ii rezolvam temele. Putina initiativa din partea studentilor, sa isi puna neuronii in functiune prin studiu individual apoi sa intrebe daca e corect, sau macar sa vedem o opinie buna/rea, numai sa fie ceva. Ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Cod penal 2009 zxz19 zxz19 Buna ziua cand a intrat in vigoare Codul penal modificat in 2009? ( ma intereseaza de cand se aplica prevederile art 272- Influentarea ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)
speta de penal Filip Alexandru Filip Alexandru X il fugareste pe Y pentru al bate, acesta din urma pt a scapa de X incearca sa traverseze strada unde este lovit mortal de o masina. Ce infractiune a comis X ... (vezi toată discuția)