avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... speta de penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

speta de penal

X il fugareste pe Y pentru al bate, acesta din urma pt a scapa de X incearca sa traverseze strada unde este lovit mortal de o masina. Ce infractiune a comis X daca a comis una?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 13:45, 18 Octombrie 2012
probabil va referiti la ce infractiune a comis Y.....
iar rasunsul este ucidere din culpa ;)
Nu vad ca X sa fi comis vreo infractiune.
sebastian-barbulescu a scris:

probabil va referiti la ce infractiune a comis Y.....
iar rasunsul este ucidere din culpa ;)

daca y fuge de x atunci cum y comite ucidere din culpa?
sebastian-barbulescu a scris:

probabil va referiti la ce infractiune a comis Y.....
iar rasunsul este ucidere din culpa ;)

Y nu a comis nici o infractiune, el este cel fugarit si lovit de masina, ma refer la X care il fugarea pe Y. Putem sa plecam de la urmatoarea premiza: putea Y sa prevada faptul ca Y ar fi incercat sa traverzeze strada? Sau a prevazut asta? As mai putea adauga un lucru, Y nu a fugit pe X inspre bulevard el virand dintr-o data in speranta sa scape. E discutabil.....

Nu vad pe ce infractiune s-ar putea incadra fapta lui X de a-l alerga pe Y sa-l bata. Tentativa la infractiunile de loviri nu exista. Nu cred ca poate raspunde penal.

Alte discuții în legătură

Nelamurire speta georgiat georgiat Daca am o vatamare corporala grava, savarita cu intentie, dupa care victima nu decedeaza dar, la scurt timp dupa, faptuitorul, incercand sa o transporte la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)
Speta-drept penal Cristian_lee Cristian_lee instanta a retinut ca inculpata X a fost atacata de sotul sau, care a lovit-o de mai multe ori. In aceste conditii, X l-a rugat pe fratele sau, Y sa o ajute sa ... (vezi toată discuția)