avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate deja divorta la notar sau ofiterul starii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate deja divorta la notar sau ofiterul starii civile?

Buna ziua tuturor.
intrebarea este cea din titlu.
citeam mai anul trecut ca din 2011 se poate divorta la Ofiterul starii civile sau la notar
daca nu sunt copii minori si daca ambele parti sunt de acord.
Daca da, cat este taxa?
unde se plateste?
Ce mai trebuie decat certificatul de casatorie si cartile de identitate?
trebuie facuta vreo cerere? e vreun formular ceva?
As vrea sa stiu toata procedura ca sa termin mai repede.
banuiesc ca trebuie sa fie prezenti ambii soti sau se poate face vreo procura?
Noi am vrea sa desfiintam doar certificatul de casatorie si in rest sa locuim si sa gospodarim impreuna ca si pana acum.
Dorim asta din motive religioase pt fiecare traim cu altcineva si sa nu mai traim in pacat pt ca ne merge fff rau. Dar niciunul nu are unde sa se mute.
Ce ma sfatuiti, e bine ce vreau sa facem?
Nu stiu daca sotia va fi de acord.
Daca nu va fi de acord, trebuie mers la judecatorie , banuiesc.
In acest caz asa avea aceleasi intrebari despre procedura, taxe
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: doru anghel , utilizator 20:45, 23 Ianuarie 2011
Pentru divortul la notariat sau pe cale administrativa lecturati aici detaliile:
www.avocatnet.ro/content/for...
Pentru divortul la instanta-taxa de timbru 39.00 lei si timbru jud. de 0.30 lei.
In privinta procedurii de divort aceasta este diferita dupa cum partile doresc sa incheie divortul prin acord sau nu.
Consultati avocat.
Potrivit legii 202/2010, incepand cu data de 26 decembrie 2010, casatoria se poate desface si la notar/Primarie, daca ambii soti sunt de acord, iar din casatorie nu rezulta copii minori. Taxa la notar/ Primarie este de 500 ron.
Daca sotii nu sunt de comun acord in ceea ce priveste desfacerea casatoriei prin divort, se apeleaza la instanta. Durata e mai mare, timp mai mult pierdut....... Taxele sunt: taxa de timbru de 39 ron, timbre judiciare de 0,30 ron si eventual onorariu avocat.
in instanta cam cat dureaza? nu durata ma intereseaza de fapt ci cam cate infatisari sunt? cat timp se pierde, e greu cu invoirile de la serviciu . Voiam in instanta pt ca e mult mai ieftin
In instanta e mai ieftin ? Un avocat va ia 7-8 milioane.Cum sa fie mai ieftin ? Mergeti la primarie.Va trebuie certif.de nastere si casatorie,si buletinele in original si copie.Faceti o cerere tip.Asteptati 30 de zile si va prezentati din nou impreuna si dati declaratiile de staruinta de divort si dupa 15 zile primiti certifcatul.Total 45 de zile.La judecatorie stati pe putin 60 de zile si audierea e publica. La primarie zic eu e mai bine.Si nu la toate primariile sunt taxe de 500 lei.La noi de ex.e 200 lei.Puteti sa divortati si unde locuiti si la primaria unde v-ati casatorit.Vedeti unde e ma ieftin.
pai vreau sa fac eu cererea catre judecatorie. am mai facut si in alte procese.Nu am bani de avocat, vai de capul meu, 2 banci, 2 copii in intretinere(majori insa)

Alte discuții în legătură

Costul unui divort la judecatorie? mariana1234 mariana1234 Buna ziua! As dori sa aflu si eu cat costa un divort la judecatorie in conditiile in care amandoi au ajuns la comun acord sa divorteze si nu au bunuri de ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor Marius Nou Marius Nou Va rog sa imi spuneti care e cea mai rapida posibilitate de a divorta cu acordul partilor. Nu avem copii, nu avem bunuri comune. Suntem casatoriti de 9 ... (vezi toată discuția)
Sunt somera si doresc sa divortez. cum procedez? bbv_040270 bbv_040270 ACTUALMENTE SUNT IN SOMAJ SI DORESC SA DIVORTEZ CIT MAI IEFTIN CU PUTINTA. CUM PROCEDEZ? (vezi toată discuția)