avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul

daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma intoarce din romania, va trebui sa faca alta procura?

si inca ceva...tatal poate solicita certificat romanesc la domiciliul mamei, avand si actele mamei,fara ca ea sa fie prezenta? copilul s-a nascut in spania
multumesc

Cel mai recent răspuns: flacara , utilizator 20:45, 26 Ianuarie 2011
va multumesc din suflet. am o singura nelamurire acum: traducerea certificatului spaniol legalizat si apostilat..trebuie legalizata si ea? am si traducerea dar nu e legalizata. pot sa o legalizez eu sau altcineva in Romania?


multumesc
Transcrierea se face la domiciliul sotului daca sotul vine in Romania.Dar,daca nu aveti acelasi domiciliu,sotul dvs.va da o declaratie la starea civila din care sa rezulte ca domiciliul copilului este la dvs.sau la domiciliul dumnealui.
Daca vine numai sotul dvs.ramaneti in Spania,nu are cum sa faca pasaprtul copilului nefiind cu dansul.Traducerea e de preferat sa fie facuta si legalizata in Romania.Dar daca doriti neaparat sa o faceti in Spania trebuie sa o faceti la un Notar care are apostila de la Haga.Apoi sa o legalizati in Romania.De regula notarii se feresc sa legalizeze acte traduse in alte state.
Actele trebuie sa fie in original si copie xerox.Adica:certificatul spaniol original -apostilat,tradus si legalizat,certificatele de nastere ale dvs si a sotului in original si copie,certificatul de casatorie in original si copie,buletinele.Restul le face la starea civila.Sunt imprimate tip.
elyymica,completarile de acte se fac la judecatorie in schimb rectificarile se fac la primaria care are in pastrare actul.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie pentru ca sa-i fac certificat de nastere romanesc la fetita daca este nascuta in spania nichitean nichitean cand scot certificatul de nastere a fetitei de aici din spania de la primarie trebuie sa-i pun si apostila pe el sau doar il scot si-l traduc in tara si-l ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)
Cetatanie romana executare executare Buna ziua! Am o intrebare cu privire la dreptul de cetatenie romania. Voi incerca sa fiu cat se poate de concis! Am o prietena romanca, care locuieste in ... (vezi toată discuția)