avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la zile libere platite in cazul unor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la zile libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite cf. ccm

Buna ziua
Socrul este considerat ruda de gr.2?
La decesul socrului salariatul are dreptul la zile libere platite?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: serena82 , utilizator 10:12, 24 Ianuarie 2011
Cf ART.61. CCMUN :
(1) Salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situaţii, după cum urmează:
a) căsătoria salariatului - 5 zile;
b) căsătoria unui copil - 2 zile;
c) naşterea unui copil - 5 zile + 10 zile dacă a urmat un curs de puericultură;
d) decesul soţului, copilului, părinţilor, socrilor - 3 zile;
e) decesul bunicilor, fraţilor, surorilor - 1 zi;
f) donatorii de sânge - conform legii;
g) la schimbarea locului de muncă în cadrul aceleiaşi unităţi, cu mutarea domiciliului în altă localitate - 5 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie marius tu marius tu Am dreptul la zile libere cu plata daca se casatoreste sora mea? (vezi toată discuția)
Deces unchi(fratele mamei). am dreptul la zile libere platite in afara co? MadiTzu MadiTzu Buna ziua. Am dreptul la zile libere platite in afara CO daca a decedat fratele mamei mele? Am citit despre bunici, soti, frati, dar nu am gasit nimic ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru nunta!!! vizili01 vizili01 Buna, in viitorul apropiat voi avea nunta si doresc sa stiu daca am dreptul la cele 5 zile libere platite prevazute in lege, in cazul in care am semnat un ... (vezi toată discuția)