avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

Am fost angajat pana in 2008 cand mi-am depus demisia. Am predat inventarul si lichidarea. Nu mi se elibereaza CM. Ce pot sa fac pentru a o obtine?
Cel mai recent răspuns: Rodica2011 , utilizator 12:59, 25 Ianuarie 2011
O cerere IN scris facuta personal la societatea care tine carnetul de munca sau la Inspectoratul Teritorial de Munca.
Daca nu va raspund sau nu o elibereaza ,actiune in instanta pe obligatia de a face.
MULTUMESC.
daniel h a scris:

Am fost angajat pana in 2008 cand mi-am depus demisia. Am predat inventarul si lichidarea. Nu mi se elibereaza CM. Ce pot sa fac pentru a o obtine?

In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
Dupa ce am primit raspunsul pe forum am contactat telefonic serviciul personal pentru a obtine un respuns, acesta este: NU A-TI FACUT LICHIDAREA, lucru care nu este real.
Eu am avut-o semnata dupa ce am predat lucrarile, masina, telefoane, biroul cu toata dotarea (calculatoare, programe, xerox, etc...), inclusiv mica mecanizare care a fost trecuta in inventarul meu desi ea era impartita pe angajati (de mine) pentru utilizare si intretinere (cu proces verbal semnat si predat in contabilitate si la gestionar magazie).
Dupa atata timp este greu pentru mine sa-mi dovedesc buna credinta si este cuvantul meu contra al lor.
Cum ar trebui sa sune solicitarea catre ITM?
Care sunt sansele de reusita? pentru ca pentru proces nu am bani si timp.
Daniel,

fa o sesizare, in scris, la Inspectia muncii in care expui exact cele de mai sus.
Trebuie doar sa dai datele de identificare (ale tale si ale firmei), precum si fatul ca angajatorul refuza eliberarea carnetului de munca.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestinar vs magaziner oana_cosmote3 oana_cosmote3 Buna ziua! As vrea sa va rog daca este posibil sa-mi detaliati si mie diferenta dintre un magaziner si un gestionar.Dupa parerea mea magazinerul este cel care ... (vezi toată discuția)
predare gestiune; desfacere contract de munca; recuperare garantie gestiune adrian nicolae adrian nicolae STIMATI UTILIZATORI CU RESPECT VA ROG SAMI DATI UN SFAT. SUNT SALARIAT LA O SOC. AM PRIMIT DECIZIA DE IESIRE LA PENSIE PTR. LIMITA DE VARSTA, MENTIONEZ CA, AM ... (vezi toată discuția)
Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)