avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

Buna ziua!
Unui salariat ce a lucrat cu forme legale in alta tara, i se ia in calcul in Romania vechimea din tara straina?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: MihaelaChirita , utilizator 12:37, 8 Februarie 2011
da . gasiti detalii in Legea nr.156/2000 privind protectia romanilor care lucreaza in strainatate., cu obligatia de a depune declaratia de venit impozabil aferenta veniturilor obtinute din afara tarii , la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul.
1. Legea nr.156/2000 nu face nicio referire la ceea ce a intrebat initiatorul topicului.

2. Perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

3. Cetatenii romani care lucreaza in strainatate pe baza contractelor prevazute la art. 8 lit. d din Legea nr.156/2000 beneficiaza in tara de prestatiile acordate de sistemul asigurarilor sociale de sanatate, sistemul asigurarilor pentru somaj sau de sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, daca, in temeiul contractelor de asigurare incheiate, platesc organelor competente din Romania contributiile corespunzatoare stabilite pe baza declaratiilor privind veniturile lunare realizate in strainatate.
Multumesc:yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime realizata in strainatate cu carte de munca lidia31 lidia31 Sotul meu a lucrat in strainatate cu carte de munca 10 ani . La revenirea in tara s-a angajat, prin concurs, in cadrul unui inspectorat, care apartine de ... (vezi toată discuția)
Vechimea de pe vase de croaziera hukviorel2005 hukviorel2005 Buna ziua, In perioada 2004-2006 am lucrat pe vase de croaziera si anoume la firma Princess Cruises. Doresc sa stiu si eu daca ma poate ajuta cineva cu o ... (vezi toată discuția)
Plasarea fortei de munca in strainatate adreirdn adreirdn Buna, ma numesc Andre, as dori sa deschid o societate comerciala de plasare a fortei de munca in strainatate sa ajut oameni sa-si gaseasca loc de munca in ... (vezi toată discuția)