avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie militara

In luna ianuarie 2011 am primit de la Casa de Pensii a M.A.I.o decizie de recalculare a pensiei militare din oficiu luindu-se in calcul salariul mediu brut pe economie,ceea ce a facut ca aceasta sa scada cu 28%.La aceasta Decizie era atasat un fluturas prin care mi se comunica ca cererea de recalculare insotita de documentele doveditoare se poate depune in termen de 3 ani de la data de 28.12.2010,regularizarea sumelor cuvenite urmind a fi efectuata incepind cu data de 01.01.2011.Tot in aceasta decizie se mentioneaza ca Decizia de pensie necontestata in termenele legale ramine definitiva.Cum poate ramine definitiva daca imi spune ca pot trimite documentele in termen de 3 ani?Este absolut necesar sa fac contestatie si sa cer revenirea la cuantumul pensiei din decembrie 2010 pina la recalcalcularea pensiei in baza adeverintelor de venituri si vechime ale mele?Am cerut adeverintele necesare din octombrie 2010 de la fostele locuri de munca dar nu le-am primit pina in prezent,dar acum vad ca nici nu mai sunt necesare intrucit H.G.735/2010 a fost suspendata.Ce sa fac ca pina la recalcularea adevarata a pensiei mele,sa nu o mai primesc diminuata? Va multumesc anticipat,George
Cel mai recent răspuns: cata_strophik2010 , utilizator 14:56, 24 Ianuarie 2011
Va spun cum am procedat eu.Sunt pensionar de urmas MAI si am facut cerere de aflare a veniturilor tatalui meu.in sept. 2010.Am primit fisa cu veniturile pe 10 ian. 2011 lipsind 6 ani si 7luni lucrati in MAPN pentru care astept raspuns.Am trimis adeverinta cu veniturile catre Casa de pensii MAI.Am primit pe 17 ian. decizia prin care pensia de urmas era calculata la sal. mediu.Sfatuit de Plano 10 am depus contestatie in care cer calcularea pensiei pe baza veniturilor reale ale tatalui meu mai ales ca in urma calcularii pensiei cu excel-Trofin mi-a rezultat o majorare a pensiei cu 40%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie militara panther panther Va rog frumos sa-mi raspundeti: Tatal meu in luna decembrie a luat o pensie de 2.230 lei. In luna ianuarie pe fluturasul de pensie scrie 1.608 lei. In data de ... (vezi toată discuția)
Cuantumul pensiei militare recalculate, diminuat la jumatate cypyk cypyk va rog mult sa ma ajutati cu o indrumare: daca un pensionar militar care a trimis acea adeverinta de venit si i-avenit noua decizie si pensia redusa la ... (vezi toată discuția)
Comunicat mai Pilu Pilu marți, 4 ianuarie 2011 COMUNICAT M.A.I. Procesul de recalculare a pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale ... (vezi toată discuția)