Buna ziua!
Cunoaste cineva regimul juridic al tarifului de despagubire aplicat alaturi de o amenda contraventionala pentru conducerea unei masini fara a detine rovinieta?
Intr-o sentinta a fost inlocuita amenda contraventionala cu avertisment insa instanta nu a exonerat petentul de plata tarifului de despagubiri motivand ca este o despabubire asupra careia nu se poate pronunta.
Va multumesc anticipat.
instanta nu poate modifica despagubirea. are o valoare prestabilita si stabilita de lege deci nu se punei in discutie majorarea sau micsorarea ei. instanta verifica doar daca aplicarea ei este legala. fie ca mergeti o zi sau 1 an fara rovigneta, despagubirea este identica.
Poate sa-mi spuna cineva daca achitarea contravalorii rovinietei pentru un an de zile valoare care este egala cu cea mentionata de catre agentul constatator in procesul verbal (96 euro) este acelasi lucru cu achitarea tarifului de despagubire, deoarece cei de la politie au refuzat sa-mi inmaneze certificatul si mergem pe dovada prelungita. Va multumesc
Sotul meu a primit instiintarea de plata cu plata amenzii de 125lei si tarif de despagubire de 115,38lei (28 euro) pt ne-rovineta in 24.12.2010. A platit DOAR amenda.
1. este obligat sa plateasca si tariful de despagubire? daca nu o plateste ce se intampla?
2. poate contesta ceva juridic, tariful de despagubire?
3. trebuie neaparat sa trimita dovada plati, daca nu o trimite ce se intampla?