avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta - tarif de despagubire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta - tarif de despagubire

Buna ziua!
Cunoaste cineva regimul juridic al tarifului de despagubire aplicat alaturi de o amenda contraventionala pentru conducerea unei masini fara a detine rovinieta?
Intr-o sentinta a fost inlocuita amenda contraventionala cu avertisment insa instanta nu a exonerat petentul de plata tarifului de despagubiri motivand ca este o despabubire asupra careia nu se poate pronunta.
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: ionutt , utilizator 14:36, 12 Ianuarie 2012
Au ridicat din umeri, chiar daca la prima prelungire a dovezii eu am prezentat si valoarea achitarii rovinietei pe un an de zile la toate autovehiculele pe care societatea le detine, tot nu mi-au inapoiat certificatul de inmatriculare retinut. Asta voiam sa stiu, daca trebuie sa platesc si tariful de despagubire si rovinieta (adica de 2 ori 96 euro). Multumesc.

1.Da, este obligat si la plata tarifului de despagubire. Daca nu il plateste va fi executat silit.
2.Puteti contesta valabilitatea procesului-verbal de constatare a contraventiei in termen de 15 zile de la data primirii acestuia. In aceasta situatie puteti cere in instanta anularea acestuia si exonerarea de plata amenzii si a tarifului de despagubire.
3. Este obligatoriu sa trimita dovada platii altfel va fi executat silit. (Amenda se va trimite de CNADNR la finantele locale si i se va pune poprire pe salariu...)
ionutt. cunosti tu vreun caz de executare silita?
si daca pers. respectiva nu are salariu?
sau vorbesti din auzite?
Nu, cazuri de executare silita pentru amenda de rovinieta chiar am intalnit, intr-adevar nu pe persoana fizica ci juridica.
Dar pe persoane fizice am intalnit alte cazuri de executari silite.
Daca o persoana fizica nu are salariu, se executa bunurile acesteia iar daca nu are nici bunuri atunci nu prea are ce sa execute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala rovinieta Barbug Barbug Buna ziua, Am primit acum o saptamana o amenda de rovinieta din data de 30.11.2010 pe care am platit-o( 250 lei+ 25euro). Astazi mi-au mai venit inca doua ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa amenda rovinieta Alina1988 Alina1988 Buna ziua, As dori un sfat, poate din partea cuiva care a fost in aceeasi situatie. Iata problema tatalui meu: in anul 2011 a primit o amenda pentru lipsa ... (vezi toată discuția)
Executare silita amenda rovinieta cristina1993 cristina1993 la inceputul lunii decembrie 2010 am fost sanctionat de un agent al CNADR pt ca am circulat fara rovinieta. am platit amenda si tariful de despagubire. la o ... (vezi toată discuția)