avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitori

daca pe un titlu de proprietate exista 2 mostenitori, unul dintre ei poate incheia fara acordul celuilalt un contract de arenda pe o anumita suprafata, spunand verbal la momentul inregistrarii contractului ca este inteles VERBAL cu celalalt mostenitor?
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 00:25, 28 Ianuarie 2011
Arendarii, fiind un act de administrare, ii sunt aplicabile regulile de la locatiune.Astfel, in privinta unui act de administrare privind intregul bun aflat in coproprietate, se aplica regula unanimitatii( acordul tuturor coproprietarilor).In privinta cotei -parti din bunul in cauza, copartasul ar putea dispune de bunul sau fara a cere acordul celorlalti.
bunul din titlul de proprietate nu il impart eu, despre ce bun va putea fi vorba in cazul de fata?
eu nu sunt notar sa convoc toti mostenitorii care sa-mi declare mie imparteala lor voluntara!!! secretarul nu face decat oficiul de a inregistra un contract de arenda spre neschimbare!! NU ESTE ASA! daca pe un titlu de proprietate sunt 10 mostenitori trebuie sa ii convoc pe toti pentru a semna? sau pentru a declara ca sunt de acord cu cel din contractul de arenda si cu suprafata de teren?
Pai din moment ce nu aveti individualizata cota dvs. parte din bun( din terenul pe care doriti sa-l dati in arenda),si aveti doar o cota ideala si abstracta,ar trebui sa solicitati copartasului dvs. efectuarea impartelii.
Eu nu prea inteleg de ce mai intrebati daca stiti deja solutia...
NUam spus ca STIU; eu doresc sa ma consult daca din punct de vedere legal judec corect si cine imi mai poate da o idee pentru aparare impotriva acuzatiei ce mi se aduce, pe care eu o consider ca ar fi ilegala
nu se poate treb sa fiti
amandoi

Alte discuții în legătură

Contract arenda aadynna aadynna un contract de arenda pe 5 ani a unui teren cu mai multi mostenitori poate fi reziliat daca a fost incheiat doar de unul dintre acestia fara consimtamnatul ... (vezi toată discuția)
Arenda nadiah nadiah În cazul în care pe un titlu de proprietate sunt 5 persoane (coproprietari), una dintre aceasta poate încheia singura contract de arenda pe întraga ... (vezi toată discuția)
Onicutza onicutza onicutza buna ziua! daca printr-un act de vanzare cumparare o persoana are o cota parte din casa nefiind partaj ,doar drept comun. se considera proprietar? va rog ... (vezi toată discuția)