avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

arenda

În cazul în care pe un titlu de proprietate sunt 5 persoane (coproprietari), una dintre aceasta poate încheia singura contract de arenda pe întraga suprafaţă de teren, nu numai pentru cota care i se cuvine ei? În ce condiţii contractul de arendă ar fi valabil? Ar trebui acordul tuturor sau se poate deroga de la principiul unanimitatii de vointa in cazul in care contractul incheiat este avantajos pentru toti coproprietarii.? Multumesc
Cel mai recent răspuns: nadiah , utilizator 15:49, 19 Mai 2012
Nu. Contractul de arenda trebuie incheiat de fiecare in parte. Daca numai o parte din titularii de pe act doresc arendarea, trebuie facuta lotizarea terenului pentru a sti clar ce parte detine fiecare..
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori Viviana Savulescu Viviana Savulescu daca pe un titlu de proprietate exista 2 mostenitori, unul dintre ei poate incheia fara acordul celuilalt un contract de arenda pe o anumita suprafata, spunand ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota nedeterminata ioanaol ioanaol Se poate face un contract de vanzare-cumparare autentic ,unde avem inscrisi trei proprietari in cota de 1/1 ? (vezi toată discuția)
Proprietarii coproprietari ai contractului de arenda popescumariaioana popescumariaioana Buna seara. Am si eu cateva nedumeriri si pana acum nu am obtinut o parere unanima. Va rog sa ma indrumati. Detin o mica asociatie agricola de 170 de ha de ... (vezi toată discuția)