avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... onicutza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

onicutza

buna ziua! daca printr-un act de vanzare cumparare o persoana are o cota parte din casa nefiind partaj ,doar drept comun. se considera proprietar? va rog frumos poate sa ma lamureasca cineva.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: onicutza , utilizator 21:04, 17 Mai 2009
Buna ziua.Da este coproprietar.
Este coproprietar, in indiviziune cu ceilalti proprietari.
si poate chiar instraina cota sa prin vanzare cumparare....
E un caz de coproprietate obisnuita sau temporara .Fiecare dintre copartasi are o cota parte ideala , matematica , abstracta din dreptul de proprietate (aceasta e individualizata).
Fiecare copartasi poate instraina , in mod valabil , dreptul sau de proprietate , individualizat prin aceasta cota parte , fara acordul celorlalti copartasi , intrucat nu e aplicata ,in acest caz , regula unanimitatii.
Se pot perfecta acte de dispozitie , in speta vanzarea cumpararerea , donatia....
ok.dar a obtinut titlul de proprietate prin ordinul prefectului in baza legii 18/1991 art 35 in temeiul art 113 legea 69/1991.ori legea spune ca fiind in indiviziune nu poti obtine titlu fara acordul celorlalti,nefiin partaj facut pe fiecare in parte sau pe parte respectiva.cum a putut obtine titlul pe toata suprafata de teren?? cand celelalt coproprietar nu a stiut de acest lucru nu i s-a adus la cunostinta despre nimic nici ca are o cota parte nici sa mearga sa fie deacord cu revendicarea.terenul a intrat in posesia statului in baza legii 58/1974.iar eu nu am stiut de aceasta cota pana acum.se poate invoca reaua credinta in cazul unei uzucapiuni???in baza primariei terenul figureaza in posesia statului.va multumesc pentru raspuns.tare greu cu procesele astea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar onicutza onicutza buna ziua! daca printr-un act de vanzare cumparare o persoana are o cota parte din casa nefiind partaj ,doar drept comun. se considera proprietar? va rog ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa mea facind parte dintr-un teren in indiviziune fara acordul familiei celelalte? mieluu mieluu ma gindesc sa scap de terenul in indiviziune intr-un fel. vreau sa vind casa mai ieftin,chiar la tigani,numai sa nu mai stau in indiviziune. of ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)