avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot iesi la pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot iesi la pensie de invaliditate?

Am 55 de ani, 31 de ani contributie si in prezent sunt somer.
Am un handicap de vedere, nu vad cu un ochi, iar datorita inaintarii in varsta, mi s-a diminuat acuitatea vizuala si la ochiul sanatos, ceea ce face mai dificila gasirea unui loc de munca. Mentionez ca nu am fost scutit de impozite pe motiv de handicap pe toata perioada activa. Ce ma sfatuiti sa fac dupa iesirea din ajutorul de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:03, 24 Ianuarie 2011
1. Vorbiti cu medicul de familie si daca el considera ca aveti sanse de pensionare pentru invaliditate sa va dea bilet de trimitere la comisia de expertiza medicala de pe langa Casa de Pensii.
2. Sa luati legatura cu Primaria sa vedeti daca indepliniti conditiile legale pentru a primi ajutor social.
3. Sa luati legatura cu APH pentru a vedea daca puteti beneficia de o indemnizatie de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap andreea07101988 andreea07101988 am o miopie forte la vod -16 la vos -17 si strabism convergent. As pute beneficia de o pensie de handicap? (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap Elladyyy Elladyyy As dori sa stiu daca se acorda pensie pentru miopie,si daca da,de la ce dioptrie se acorda aceasta.Multumesc. (vezi toată discuția)
Alpinist utilitar dodo_oltean@yahoo.com dodo_oltean@yahoo.com Am cautat si nu am gasit nimic,poate ma indrumati unde trebuie sa caut sau imi expilcati cum sta problema,Stagiul de pensionare pentru un alpinst ... (vezi toată discuția)