avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala. Ce sa spun in instanta sa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala. Ce sa spun in instanta sa scap de amenda?

Ne-am intalnit mai multi in camin si am dat un "chef", de fapt era ziua unui coleg si ne-am adunat mai multi prieteni. Nu am distrus nimic, nu au existat plangeri de tulburare a linistii publice. Stiind ca politia era in camin, i-am scos pe toti colegii afara (pe geam) si am ramas 3, eu, sarbatoritul si un alt coleg care tocmai ajunse in camera. Trec 5 minute si apare politia cu "buletinele la control, etc". Ne amendeaza pe mine si pe colegul cu 500 de lei pe motivul tulburarii linistii publice(art. 2 alin(28), legea 61/1991). Mentionez ca sarbatoritul a scapat doar cu avertisment. NU semnez procesul verbal, imi vine acasa si depun apoi plangerea contraventionala de constestare a procesului verbal. Mentionez ca motivele le voi formula la primul termen de judecata. Adica peste 2 zile trebuie sa ma prezint in instanta. Ce ar trebui sa spun in fata instantei ca sa scap de amenda.
Cel mai recent răspuns: GimiMonk , utilizator 14:51, 24 Ianuarie 2011
Politia il are ca martor pe gardianul caminului. Politia "patrula" prin campus, si a venit la gardianul din camin(asa mai fac ei :|). Au auzit galagie probabil(stau la parter) ca no, 20 de oameni fac galagie. Ideea e ca muzica nu mergea tare, si noi nu urlam pe acolo. Stateam prin camera pur si simplu. Agentul spune in procesul verbal : "Aflandu-se in caminul x din campusul y, a participat la un chef deranjand linistea si ordinea publica.....fapte comise prevazute de art. 2 al. 28. legea 61/1991, si sanctionate de art.3 al. etc". Nu ar trebui sa existe niste plangeri pt. asa ceva. Cum stabileste el asa pur si simplu chestia cu tulburarea linistii publice? Si nu ne-a zis nimic de plangere cuiva impotriva noastra. Si nu inteleg de ce nu am luat toti 3 amenda atunci? UNul ia avertisment de ce? Ca saaiba pe cineva de partea lui? nu inteleg
~ Conținut șters la cerere ~
Inteleg ca e mai greu sa obtin cu "vorbe" anularea procesului verbal, dar daca propun inlocuirea amenzii cu un avertisment, cum a primit si sarbatoritul? Nu au existat pagube, si nici plangeri, a existat doar un avertisment, cel al paznicului de la camin, care a zis nu mai facem atata galagie. Ca urmare, i-au scos pe toti afara, si mi-am zis sa raman sa discut cu domnii politisti, care au batut la usa, ca sa rezolvam problema "elegant". Domnu era deja "turat" :). Nici nu a vrut sa asculte de noi: buletine, amenda, semnati ori nu semnati procesul? Nu l-am semnat.
Asadar, nu cred ca pot sa ma leg de felul cum a fost alcatuit procesul verbal(caci nu lipseste nimic din el), ci in instanta sa vorbesc mai mult "liber", si sa apelez la "common sense reasons" ca sa zic asa...cel putin asa ma amagesc...cam naiv asa-i?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)
Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)