avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Am discutat cu vicepresedintele firmei la care am lucrat si am stabilit sa intru in somaj dupa terminarea concediului de crestere copil de 2 ani. Asta fiind din luna martie.
Vreau sa stiu daca eu trebuie sa trimit vreo cerere la firma!?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:08, 24 Ianuarie 2011
daca tu esti de acord cu solutia somajului, este ok, insa nu trebuie sa trimiti nici o cerere la firma, pentru ca, nu vei beneficia de somaj decat daca desfacerea contractului de munca se face exclusiv din initiativa angajatorului.
1. Inainte cu cateva zile de a se termina CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Daca angajatorul considera ca nu mai are nevoie de serviciile dvs. va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Sa nu aveti dvs. initiativa incetarii CIM (demisie sau acordul partilor) ca nu veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil si daca exista posibilitatea de a intra in somaj xyz10092010 xyz10092010 tocmai ce am terminat concediul de crestere copil si as dori sa intru in somaj (firma fiind a mamei si nu o sa mai aiba activitate), va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Din concediu crestere copil in somaj vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog sa -mi spuna si mie cineva daca din concediu pentru crestere copil pot sa trec in somaj fara a mai fi angajata , daca pe 14 implineste ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc madymic madymic Buna ziua. Sunt in concediul de crestere copil pana la varsta de 2 ani. (pana pe 31 octombrie 2013) si beneficiez de indemnizatie. Voiam sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)