avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... problema cu oficiul de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

problema cu oficiul de somaj

Am fost la oficiul de somaj si mi-au zis ca daca sunt angajat din somaj si dupa ce mi se face angajarea imi schimb si domiciuliu pe piatra neamt(eu am domiciliu la tara in oras stau in chirie) pot primi de la ei 7 credite sociale si tot odata echivalentul lor in bani...asta daca stau 12 luni la firma respectiva...
eu vreau sa stiu ce imi pot face ei ca sa isi recupereze bani , daca eu pararsesc locul de munca mai devreme de 12 luni.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:17, 24 Ianuarie 2011
1. Din Legea 76/2002:
Art. 76.
(1) Angajaţii au obligaţia de a restitui integral sumele primite conform art. 73.1, 74 şi 75, în situaţia în care raporturile de muncã sau de serviciu înceteazã, într-o perioadã mai micã de 12 luni de la data încadrãrii în muncã, în temeiul urmãtoarelor prevederi:
a) art. 55 lit. b), art. 56 lit. g) şi i), art. 61 lit. a) şi art. 79 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) art. 61 lit. b) din Legea nr. 53/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, dacã au fost condamnaţi prin hotãrâre judecãtoreascã definitivã;
c) art. 84 alin. (1) lit. b) şi e), alin. (2) lit. f) şi g) şi alin. (5) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicatã, cu modificãrile ulterioare.

(2) În situaţia nerespectãrii prevederilor alin. (1), recuperarea sumelor prevãzute la art. 73.1, 74 şi 75 se va face pe baza angajamentelor beneficiarilor, care constituie titluri executorii.

2. In momentul cand veti primi banii veti semna un angajament care constituie titlu executoriu si puteti fi executat imediat fara alte proceduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj grozoiu gabi grozoiu gabi am avut ajutor de somaj si m-am angajat in alt judet in timpul somajului,pe perioada determinata de 3 luni am auzit ca am dreptul la niste bani,unde sa intreb? (vezi toată discuția)
Absolventi de facultate; prima de instalare gabiclenciu gabiclenciu V-as ruga daca ma puteti lamuri in urmatorul caz: - absolvent facultate 2010.Continua studii master.Poate beneficia de somaj? - absolvent facultate 2010 in ... (vezi toată discuția)
Ce act normativ prevede ca art 73^1(1) poate fi imputat? justice123 justice123 Somatia si decizia de imputare care am primit-o specifica art. 76 din legea 76/2002, insa aceasta nu specifica art 73^1(1)? [quot]Art. 76. - (1) Încetarea ... (vezi toată discuția)