Buna ziua,
am o mare dilema pe care va rog din suflet sa ma ajutati sa o rezolv.
In luna august 2010 am infiintat o societate comerciala. La sfarsitul lui octombrie am depus declaratia 100 cu impozitul forfetar in valoare de 181 lei, declaratie ptr trimestrul trei. Tot citind prin codul fiscal am descoperit art 34 pct ''(7) Prin excepţie de la prevederile alin. (6), contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. a) nou-înfiinţaţi sau care la sfârşitul anului fiscal precedent înregistrează pierdere fiscală efectuează plăţi anticipate în contul impozitului pe profit la nivelul sumei rezultate din aplicarea cotei de impozit asupra profitului contabil al perioadei pentru care se efectuează plata anticipată''.
Drept urmare azi am depus declaratia rectivicativa 720 ptr impozitul pe care eu am considerat ca nu ar fi trebuit sa-l platesc deoarece eram nou infiintata, iar declaratia 100 ptr trim 4 nu am depus-o deoarece voi inchide anul pana la 25 feb si voi depune direct declaratia 101?
Raspunsul celor de la financiar a fost" unde scrie ca nu trebuia sa platesti ptr trim 3? iar referitor la declaratia 100ptr trim 4, mi-au zis ca se depune declaratia 101 de regula doar de catre cei care au impozitul declarat anual si ca eu trebuie sa depun si 100 cu valoarea pe care am avut-o in trim 3 si ma reglez cand voi depune declaratia 101.
Eu care sunt incepatoare nu stiu ce sa cred? Cum procedez? Nu am inteles eu bine notiunea de nou -infiintat?
Fiind infiintata in anul 2010, nu ati fost supusa impozitului minim, deci la trimestrul 3 trebuia sa depuneti declaratie de impozit pe profit, cu 0 daca aveati pierdere sau cu valoare daca aveati profit( conform calcul); la trim IV daca incheiati exercitiul financiar pana la data de 25.02.2011, nu depuneti declaratia 100 privind impozitul pe profit, veti depune declaratia 101 cu termen 25.02.2011. Referitor la platile anticipate conform celor de la finante acestea se vor aplica incepand cu anul 2012. Sper sa va fie de folos raspunsul.