Manuela Munteanu a scris:
Buna ziua,
Mama mea a deschis un proces la CEDO pentru o casa, in anul 2005. Am parcurs toate etapele in Romania, am trimis actele, ni s-a raspuns ca sunt in regula. Intre timp mama a murit si eu sunt singura mostenitoare. Astazi am intrebat prin telefon care este stadiul si mi s-a raspuns ca nu imi poate da date prin telefon, dar ca ar trebui sa trimit o cerere insotita de actul de deces si de succesiune. Cum fac pentru a continua acest proces? Trebuie sa mentionez ca vreau sa-l continui? Imi trebuie neaparat un avocat?
In primul rand faceti copii dupa toate actele: certificat de deces, mostenire samd...orice act care dovedeste calitatea dvs de mostenitor.
Aceste acte, impreuna cu prima pagina din formularul de aplicatie pe care, in coltul din dreapta sus lipiti codul de bare, le trimiteti pe posta la Strasbourg....si scrieti doar ca va mentineti cererea.....daca este cazul, precizati adresa dvs de comunicare sau faceti orice alte precizari sau modificari care au intervenit....
Daca este vorba despre retrocedari...e putin mai complicat pentru ca a fost stabilita o judecata pilot de catre Curte care a fost trimisa statului roman ca sa repuna pe rol, in Romania, toate dosarele cu acest obiect.
Daca tot faceti scrisoarea, adresati Curtii si aceasta intrebare: ce se intampla cu aplicatia dvs nr......va ramane in atentia Curtii sau trebuie sa va adresati statului roman?! In ce conditii?
Toate cele bune!