avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Admisibilitate CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Admisibilitate CEDO

In urma cu doi ani mama mea a depus o petitie la CEDO pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil,mama mea a decedat in urma cu cateva saptamani si vroiam sa stiu daca cumva trebuie sa anunt curtea,sau pot sa preiau eu respectiva cauza ca unic mostenitor.
Ma mai intereseaza sa stiu din experienta dumneavoastra,in cam cat timp voi fi anuntat daca cauza a fost admisa,avand in vedere ca a fost depusa in urma cu doi ani.
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 13:46, 6 Iunie 2014
În cazul decesului reclamantului persoană fizică, succesorii acestuia pot continua procedura în faţa Curţii dacă au la rândul lor un interes de a dovedi încălcarea Convenţiei. În situaţia în care interesul moştenitorilor nu este suficient pentru a justifica continuarea procedurii, Curtea va decide radierea cauzei de pe rol.

www.avocatnet.ro/content/for...
Si as mai dori sa stiu cam in cat timp aflu daca aceasta cerere a fost admisa,si daca corespondenta intre mine si curte incepe imediat dupa admiterea cauzei.Va multumesc
Stimat forumist,

În ceea ce privește continuarea procedurii cu mostenitorii (vorbesc despre persoane fizice) Curtea, ca principiu, acceptă introducerea acestora în locul reclamantului inițial. Astfel, jurisprudența constantă a CEDO arată că decesul victimei nu presupune în mod automat radierea cauzei de pe rolul Curţii.

Totuși, această introducere este condiționată de obligația informarii Curții despre decesul aplicantului, cât și de o declarație dată de moștenitori, prin care se arată calitatea lor de succesori în drepturi, precum și dorința de a continua procedura - vezi art. 47.7 al Regulamentului CEDO.


Vă recomand ca această informare să o faceți de îndată.

Cât despre timpul în care veți aștepta o decizie de admisibilitate în principiu, nu se pot da lămuriri, fiind la latitudinea exclusivă a Curții. Dacă veți primi o astfel de decizie, evident, procedura se va accelera, iar dvs va trebui să vă angajați un avocat care să poarte corespondneța în numele dvs și să vă apere cauza.

Cu stimă.




Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
andreigrigoriu, moderator
imi cer scuze ca insist,dar vroiam sa va intreb daca cumva pot gasi un model al unei astfel de informari,sau daca va trebui sa trimit o simpla instiintare la adresa grefei cedo prin care instiintez curtea ca mama a murit,si presupun ca va trebui sa adaug la aceasta cerere o copie dupa certificatul de deces si dupa certificatul meu de nastere.

Va Multumesc si Sarbatori Fericite
Stimat forumist,

Trimiteți o înștiințare la adresa grefei, menționând toate detaliile necesare. Evident, atașați certificatele de care amintiți, dar, eu consider că va trebui și, în primă instanță, o declarație de acceptare a succesiunii, iar, ulterior, arătarea dezbaterii succesiunii.

Și eu vă doresc Un Paște Fericit.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Plangere cedo utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, As avea si eu urmatoarea intrebare: la completarea formularului catre CEDO este nevoie sa trec si cuantumul daunelor pe care doresc sa le ... (vezi toată discuția)
Informatii despre un dosar la cedo sorin7907 sorin7907 Buna ziua! As dori sa imi spuna cineva,daca stie, cum se poate afla ceva informatii despre un dosar depus la CEDO.Ma intereseaza stadiul in care se afla,cat ... (vezi toată discuția)
Raspuns cedo ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Am adresat o plangere la CEDO, prin Posta Romana. Estimez ca a ajuns la Curte la sfarsitul lui sep 2014. Stie cineva daca se trimite raspuns ... (vezi toată discuția)