avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plangere CEDO

Buna ziua,

As avea si eu urmatoarea intrebare: la completarea formularului catre CEDO este nevoie sa trec si cuantumul daunelor pe care doresc sa le solicit?

Cererea poate fi facuta si de reclamant sau trebuie de un avocat?

Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: utillllizator01 , utilizator 14:04, 28 Ianuarie 2016
Stimat forumist,

În primul rând, vă invit să aveți în vedere șiu ce am postat referitor la ultimele schimbări ale Regulamentului Curții, inclusiv la modificările formularului de aplicație.

Răspunzând la prima parte a întrebarii dvs,cuantificarea prejudiciului se va face în faza a doua a procedurilor, când cauza dvs, admisă în principiu, va fi comunicată Guvernului. Prin urmare nu trebuie arătat cuantumul daunelor în detaliu. Dar existența prejudicului - mai ales că prejudiciul important este o condiție de admisibilitate - va trebui relevată în aplicație, la expunerea faptelor.

Eu însă, nefiind interzis, arăt la pct ,,G;, drept capăt de cerere și acordarea satisfacției echitabile, incluzând daunele solicitate.

Cât privește reprezentarea, în principiu nu este obligatorie în prima fază a procedurilor CEDO. Deci cererea poate fi făcută și de reclamant. Totuși, Curtea Europeană, în ultimul timp, a impus un formalism pe care eu îl pot caracteriza drept excesiv. Aplicația se poate redacta numai după reguli stricte, iar susținerea cauzei în această fază a devenit dificilă.

Din acest motiv, chiar dacă nu este necesară, redactarea aplicației de către un specialist este absolut dezirabilă.

Cu stimă.

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular cedo. pretentii lolo0112 lolo0112 Buna seara. Am o nelamurire cu privire la completarea formularului de cerere catre CEDO: la care rubrica din actualul formular de cerere se indica ... (vezi toată discuția)
Obiectivele cererii cedo oradea_onel oradea_onel Buna ziua, In formularul vechi, am inteles ca era un capitol special numit ``Expunerea obiectivului cererii``. In formularul nou, eu nu am vazut acest ... (vezi toată discuția)
Raspuns cedo ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Am adresat o plangere la CEDO, prin Posta Romana. Estimez ca a ajuns la Curte la sfarsitul lui sep 2014. Stie cineva daca se trimite raspuns ... (vezi toată discuția)