avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Proces CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Proces CEDO

Am ajuns in faza doua cu procesul de la CEDO, unde pot sa ajung la un acord cu statul roman binenteles daca cadem de acord pe suma. Am primit un formular unde scrie daca sunt de acord cu suma X sa-l semnez si sa-l trimit.Ce nu am inteles este art 36 paragraful 2 si 4 din regulament unde spune ca solicitantul trebuie in acest stadiu al procedurii sa fie reprezentat in fata Curtii de un consilier.,daca nu gasesc un consilier Ordinul national sau local de avocati ma poate ajuta.
1. Unde gasesc un consilier ?
2.Onorariu consilierului este platit din suma X care mi-a fost propusa in formular?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:51, 4 Decembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Guvernul Romaniei nu a raspuns,a fost doar informat de suma.Pana in luna ianuarie 2013 are timp sa raspunda.
Stimat forumist,

Paragrafele 2 și 4 ale Art. 36 din Regulamentul Curții impun aplicantului aflat în faza a doua a procedurilor, să fie reprezentat de un avocat abilitat să profeseze în oricare din Părţile contractante şi care-şi are reşedinţa pe teritoriul uneia din ele și care să fie vorbitor al limbilor oficiale ale Curții.

Este, în schimb, sarcina dvs exclusivă de a vă alege reprezentantul.

În ceea ce privește remunerația avocatului, cu excepția cazuilor speciale, în care, datorită considerentelor de ordin social - lipsa veniturilor, starea precară - Consiliul Europei plătește din fonduri proprii avocatul ales de parte,plata onorariului său cade în sarcina dvs, de asemeni.

Conceptul de satisfacție echitabilă poate cuprinde:

- daune morale, pentru încălcarea Articolelor Convenției;
- daune materiale, reprezentând prejudiciul produs de violare, cum ar fi, ca exemplu, pierderea unui bun,
- daune materiale, cu titlu de cheltuieli avansate cu procedura.

Este, din nou, sarcina dvs de a le cantifica și dovedi.

Cu stimă.
Ce am uitat sa scriu este ca mi-am facut singur actele pentru CEDO,de aceea nu am avocat
Multumesc de raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
Andre33, utilizator
Stimat forumist,

Procedura în fața Curții Europene a Drepturilor Omului se desfășoară în două etape distincte, așa cum s-a mai arătat pe acest forum în repetate rânduri.

Dacă o cerere nu a fost declarată ca vădit inadmisibilă, cauza dvs va deveni publică și va fi comunicată Guvernului pârât, caz în care se intră în faza a doua a procedurilor.

Aceasta este etapa cererii comunicate - în mod practic subsecventă admisibilității în principiu - etapă ce se va desfășura exclusiv în limbile oficiale ale Curții, engleza și franceza, în mod contradictoriu cu Statul.

Această etapă debutează cu o înștiințare oficială a Curții, remarcându-se și comunicarea adreselor numite Statement of Facts și Questions to the Parties.

Una din deosebirile dintre etape o reprezintă și modalitatea reprezentarii.

Dacă în prima etapă a procedurii CEDO, în conformitate cu para. 1 al Art. 36 din Regulamentul Curții, persoanele pot depune cererile prin ele însele, fie prin reprezentant ( orice reprezentant) ,

regula care guvernează faza a doua este reprezentarea efectuată de un avocat, așa cum v-am arătat în răspunsul de mai sus.

Prin urmare, nu este nici o problemă faptul că v-ați redactat singur cererea, dar trebuie să aveți în vedere regulile aplicabile pentru cea de-a doua etapă a procedurilor.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Portal cedo CRISTY40 CRISTY40 Am un dosar la CEDO, a carui nr de inregistrare l-am primit in Iunie anul curent,exista vreun portal in care pot sa verific dosarul? Va multumesc (vezi toată discuția)
Actiune trimisa la cedo negasita in baza lor de date bobota viorel bobota viorel ...dupa o prezentare sumara catre CEDO a nemultumirile legate de modul in care au fost instrumentate actiunile noastre de catre catre instantele romanesti ,am ... (vezi toată discuția)
Cedo lefteria lefteria cum pot afla daca dosarul meu este pe rol la cedo? (vezi toată discuția)