...dupa o prezentare sumara catre CEDO a nemultumirile legate de modul in care au fost instrumentate actiunile noastre de catre catre instantele romanesti ,am primit din partea lor un raspuns ce continea si instructiuni riguroase privind modul de formulare, in detaliu, a actiunii noastre...am primit si un nr. de dosar,acele timbre,un formular etc...nr. nostru de dosar: 21787/08-Bobota c.Romania...dupa cca 3 ani avocatul meu mi-a spus ca actiunea noastra a fost respinsa...
...am cautat dosarul in baza de date a CEDO ptr. a sti motivul respingerii dar nu am gasit-o...exista vreo explicatie?....
În primul rând, vă dați seama, nu putem cunoaște motivele respingerii cererii dvs.
Referitor la inexistența dosarului dvs în baza de date CEDO, pe HUDOC nu apar cererile respinse în prima fază a procedurilor, mai precis cele respinse ca inadmisibile în principiu, în complet de judecător-unic. Astfel de cereri nu sunt considerate publice.
Faptul că ați primit un set de autocolante cu număr și nume de cerere, nu reprezintă decât faptul că cererea dvs este judecabilă, nu și că este admisă în principiu.
..d-le Grigoriu va multumesc inainte de toate ca mi-ati raspuns..
voi incerca, de data aceasta, sa fiu mai riguros..
1.cererea mea a fost declarata admisibila in principiu in anul 2008
2.in acest fel cererea noastra a devenit "judecabila"
3.am fomulat actiunea conform instructiunilor trimise depunand in copie si toate hotararile instantelor romanesti
4.dupa cca. 3 ani ni sa comunicat ca actiunea noastra a fost respinsa.
5.am cautat in baza de date nr.nostru de dosar ptr. a afla motivul respingerii.
..dupa spusele DVS doar cererile respinse in prima faza nu apar in baza de date ceea ce nu e cazul nostru..
nr. nostru de dosar este 21787/08 ...numele meu e Bobota..
În primul rând să vedem dacă într-adevăr a fost admisă în principiu. Înțeleg că cererea dvs a fost comunicată Guvernului iar Curtea a adresat părților anumite întrebări.
Ați avut cumva o adresă clară din partea CEDO cu privire la trecerea în această etapă, publică și contradictorie? Ați intrat, deci, în cea de-a doua etapă a procedurilor, care se desfășoară exculsiv în engleză/franceză? Ați primit așa numitele Statement of Facts și Questions to the Parties?
...ramane sa gasesc o modalitate de a va comunica,eventual trimite, raspunsul la cererea privind admisibilitatea de principiu a cererii mele..
..cat priveste etapa publica si contradictorie va pot spune doar ca nu am cunostiinta ca CEDO sa ne fi pus anumite intrebari sau se ne fi cerut acte suplimentare celor atasate la actiunea formulata conform instructiunilor primite de la ei...
...nu am intrat in faza procedurilor in care limba de comunicare sa fie engl.sa fr...
.avocatul meu nu cunoaste nici una din aceste limbi si nu nu mi-a solicitat nici bani ptr.traduceri....
..nu cred ca are relevanta totusi...sant un fost proprietar facut pe L112/95,evacuat si desproprietarit tot pe aceasta lege.."Dumnezeu a dat,D-zeu a luat"..m-am resemnat... totusi continui sa-mi caut culpa.....
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Portal cedo
CRISTY40
Am un dosar la CEDO, a carui nr de inregistrare l-am primit in Iunie anul curent,exista vreun portal in care pot sa verific dosarul?
Va multumesc (vezi toată discuția)
Dosar cedo
cucinschigabriela
Buna ziua. Exista vreun site care sa indice exact care este stadiul dosarului meu de la CEDO aflat pe rol din anul 2008? Nu am mai primit nici un raspuns si ... (vezi toată discuția)