avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... raspuns CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

raspuns CEDO

Buna ziua,

Am adresat o plangere la CEDO, prin Posta Romana. Estimez ca a ajuns la Curte la sfarsitul lui sep 2014. Stie cineva daca se trimite raspuns privind admisibilitatea sau respingerea? Daca da, cam cat dureaza acest prim raspuns?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 16:19, 24 Ianuarie 2015
Stimat forumist,

Evident CEDO vă va răspunde. Ce anume, asta nu am de unde să știu.

Dar cutuma Curții, în cazul în care aplicația este completată conform Regulamentului și este completă, implică un răspuns în funcție de delcararea cererii admisibilă, ori inadmisibilă.

Astfel, dacă se va da o Decizie de inadmisibilitate în pricipiu, aceasta va sosi curând, în maxim 6 luni de la ultima corespondență cu Instanța.

Din contră, dacă în locul Deciziei de inadmisibilitate în principiu, veți primi o adresă în care se va spune că a fost întocmit un dosar, se vor trimite anumite autocolante cu numărul cauzei și nu veși mai primi alt răspunsuri, ați avea șanse de admisibilitate. Acest lucru, deoarece o decizie preliminară de admisiblitate în principiu, care arată comunicarea cauzei Guvernului, marcând trecerea în cea de-a doua fază a procedurilor, sosește mult mai târziu, posibil ți în ceva ani.

Nu în ultimul rând, în cazul în care cererea nu a fost completată potrivit exigențelor CEDO, se va trimite o adresă în care se va arîta că nu s-a putut constitui dosarul, din cauza anumitor carențe ale cererii.

Cu stimă.

Multumesc! Inteleg ca in max 7 luni as primi un eventual raspuns de inadmisibilitate. Referitor la carente de intocmire, am observat pe forum ca acestea se comunica mult mai rapid (3-4 saptamani de la primire).
Stimat forumist,

Da, așa este. La fel și inadmisibilitățile de principiu, se comunică mai repede în ultimul timp, dar am arătat perioada uzuală.

Cu stimp.

Da.am primit inadmisibilitatea. Se pare ca o condamnare cu suspendare de 1,5ani si daune civile de cateva mii de euro, chiar si ilegal dispuse, nu e un prejudiciu destul de important ptr CEDO.
Stimat forumist,

În mod sigur nu prejudiciul, ca criteriu de admisibilitate, a stat la baza deciziei de inadmisibilitate în principiu - vorbesc în sensul prejudiciului arătat de Art. 35 pct. 3 lit. b, Convenție, deoarece dvs arătați o aserțiune de condamnare.

Din păcate, evident, nu am cum să cunosc cauza de inadmisibilitate în principiu a cererii dvs, având în vedere motivarea extrem de sumară pe care Curtea o dă în astfel de decizii - nerespectarea Art. 34, 35.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar respins la cedo - alte posibilitati? sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna seara, O intrebare am. Daca dosarul este respins la CEDO ce cai de recurs mai exista. Sau ce instante internationale se mai pot contacta. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Despre cedo - motiv respingere cerere art. 47 ContSters319207 ContSters319207 va rog , poate vrea cineva sa-mi spuna ce as putea face..... am primit un prim raspuns de la un raportor roman de la cedo in care mi-i se spunea ca cererea mea ... (vezi toată discuția)
Abuz cedo Razboinic Razboinic am avut o actiune la CEDO introdusa in termen legal conf art 34 si 35 din conv. si am timis ultimele documente in termenul solocitat. Mi s-a respins cererea ... (vezi toată discuția)