avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Abuz CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Abuz CEDO

am avut o actiune la CEDO introdusa in termen legal conf art 34 si 35 din conv. si am timis ultimele documente in termenul solocitat.
Mi s-a respins cererea printr-o decezie de inadmisibilitate pe care eu o consider un abuz deorece:
- se precizeaza ca nu indeplinesc ambele articole 34 si 35 ceea ce este imposibil deoare mi s-a dat un nr de inregistrare si am purtat o corespondenta deci am indeplinit ce putin art 34.
- nu se precizeaza care paragraf din art.35 nu il indeplinesc.

redau in continuare motivatia generica:

,, Tinind seama de toate aspectele care i-au fost prezentate si in limitele competentei sale de a examina solicitarile formulate, Curtea a considerat ca nu au fost indeplinite conditiile de admisibilitate prevazute de artticolele 34 si 35 din Conventie ,,

Ce parere aveti, ce se mai poate face pentru ca am fost condamnat nevinovat ,, la ordin,, X-(printr-un abuz al instantelor de judecata.
Cel mai recent răspuns: Razboinic , utilizator 21:54, 6 Noiembrie 2014
Stimat forumist,

La Curtea Europeană nu mai puteți face nimic. Deciziile de inadmisibilitate în principiu nu sunt atacabile.

Cât despre motivarea sumară nu este un abuz al Curții împotriva dvs personal. Potitica Instanței din Strasbourg este să folosească o motivare-tip în cazurile inadmisibilităților în principiu. Nu am de ce să comentez această politică, dar, repet, nu este față de dvs, ci de toți cei cărora le sunt respinse cererile în acest mod.

Cu stimă.
Va multumesc, dar nu m-ati lamurit. am spus ca am respectat procedura de admisibilitate si cu toate acestea cererea a fost declarata inadmisibila. Daca pot reclama CEDO la alta curte internationala de justitie
Stimat forumist,

Vedeți dvs, problema este următoarea: dvs afirmați că ați respectat procedura de admisibilitate. CEDO spune că nu.

Sincer, eu ce pot spune?

Probabil, însă, că dvs nu cunoașteți foarte bine ce presupune o cerere de Curte Europeană admsibilă.

Din păcate petru dvs, o cerere nu impune, pentru a fi admisibilă în principiu, doar respectarea termenului de 6 luni. Sau judecarea cauzei după epuizarea căilor interne de atac.Sau depunerea unui dosar complet. Sau...etc.

Cererea este necesar să respecte exigențele art. 34, 35 în integralitatea acestora.

Ca exemplu, o cerere este trebuie să nu fie în mod vădit nefondată. Iar criteriile care definesc acest lucru presupun o extrem de bună cunoaștere a jurisprudenței Instanței din Strasbourg.

Din păcate, mă opresc aici cu exemplificările. Nu îmi place să emit supoziții în legătură cu lucruri pe care nu le cunosc, iar, mai mult, în cazul dvs, discuțiile sunt fără finalitate, vorbind despre o cerere respinsă.

În ceea ce privește reclamarea CEDO, nu există o posiblitate de a o face.

Cu stimă.

Va multumesc pentru explicatii. Eu sunt economist, am 57 ani si cunosc foarte bine reglementarile CEDO si apreciez ca am respectat toate criteriile de admisibilitate prevazute de art 35. Am aratat ca am fost condamnat nevinovat la ,, Ordinul Parchetul de pe linga ICCJ,, si am si aratat de ce si de unde stiu acest lucru si pentru a-mi dovedi nevinovatia prin revizuire am facut plingere penala impotriva organelor de urmarire penala si judecatorilor care m-au condamnat nevinovat, dar plingerea penala a fost respinsa de parchet si am contestat decizia la ICCJ, dar aceasta pentru a-si apara colegii magistrati care m-au condamnat nevinovat prin abuz si exces de putere mi -au respins cererea printr-o hotarire nelegala. Am prezentat cele doua hotariri ale ICCJ cea de 3 si cea de 7 judecatori si am aratat ca cele doua complete fac doar un istoric al actiunilor mele, prezinta continutul rechizitoriului si fara a prezenta si acuzatiile mele si a face o analiza coroborata a acestora cu probele din dosar si a prezenta concluziile care rezulta, prin abuz si exces de putere ,intentionat incalca legea si prezinta doar o concluzie generica prin care spune ca : analizind actele si lucrarile dosarului ICCJ constata ca probele au fost bine administrate si ca acuzatiile nu se confirma, contrar probelor evidente, scrise, care arata exact contrariul. Am solicitat condamnarea statului si acordarea de despagubiri. deci aceasta cerere poate fi nefondata si daca e asa de ce nu au prezentat si paragraful din art 35- pentru a nu sti concret pentru ce a fost respinsa. De asemenea se mai spune ca nu te mai poti adresa altei instante internationale. Care mai poate fi acea instanta internationala in afara de CEDO.

Din aceste motive as vrea sa actionez in judecata la o instanta internationala Consiliul Europei si CEDO ca organism al acestuia. De asemenea am auzit ca si acolo pot fi influente si a spuso si Dan Diaconescu pe postul tv OTV cind a avut probleme, iar hotarirea cedo o consider un abuz intentionat.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo ii geo-vem geo-vem Am deschis aici ,la un moment-dat o discutie cu privire la un proces contencios ce avea 2 capete de cerere, la fond sa respins pe unul din capete cu recurs iar ... (vezi toată discuția)
Raspuns cedo ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Am adresat o plangere la CEDO, prin Posta Romana. Estimez ca a ajuns la Curte la sfarsitul lui sep 2014. Stie cineva daca se trimite raspuns ... (vezi toată discuția)
Cedo Maria_1980 Maria_1980 Se poate face plangere la CEDO impotriva unei hotarari definitive de la ICCJ, in urma unui proces penal, si daca da in cat timp s-ar solutiona? Multumesc! (vezi toată discuția)