avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Despre CEDO - motiv respingere cerere art. 47
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Despre CEDO - motiv respingere cerere art. 47

va rog , poate vrea cineva sa-mi spuna ce as putea face..... am primit un prim raspuns de la un raportor roman de la cedo in care mi-i se spunea ca cererea mea nu indeplinea art.47 din regulamentul curtii.. ...l-am indeplinit. Acum, mi-i se spune ca e inadmisibila cererea mea conf. art.34 si 35, adica e anonima ( nu e ) , nu am suferit vreun prejudiciu ( ba da ) , termenul de 6 luni ( e in regula ) ,.Oare sa fie din cauza ca nu am completat , in chestionarul acela , art. din conventie=art. din cpp. roman incalcate ? Desi in " expunerea faptelor " am scris si am trimis documentele ....
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 22:28, 13 Aprilie 2014
Stimat forumist,

Din păcate pentru dvs, nu mai există nici o posibilitate de contstare a deciziei CEDO. De altfrl, art. 34, 35 sunt din Convenție, nu din Regulament și privesc criteriile de admisibilitate.

Cu stimă.

P.S.
În calitate de moderator, vă rog să nu mai deschideți nenumărate discuții noi, câtă vreme puteți continua discuția pe începută deja, prin folosirea funcției ,,răspunde,,.

Am inteles. V-am trimis un mesaj ... Aici , pe forum no am sa mai intru , m-am lamurit oarecum si imi cer scuze daca am gresit cu deva . Va multumesc pentru intelegere .
Mesaj editat
@ stanionel
Data post: Sambata, 12 Aprilie 2014, 10:45
Subiect: Cai de atac impotriva deciziei de admisibilitate CEDO , EXISTA



Cum am spus , moartea e definitiva . Se poate ataca o decizie a CEDO invocind art.73 al.1 si art. 81 din Regulament . Ce spuneti de asta ?

=======

@ stanionel
Forum Legislatie europeana, CEDO, UE, proceduri europene
Discutie Impotriva deciziei CEDO de inadmisibilitate
Data mesaj Sambata, 12 Aprilie 2014, 11:13


Art. 73 al1 In conformitate cu art 43 al Conventiei , orice parte parte poate in cazuri exceptionale sa depuna lin scris la grefa o cerere de trimitere a cauzei in fata Marii Camere indicind problema grava privitoare la interpretarea sau in aplicarea Conventiei sau a protocoalelor sale , sau o problema grava cu caracter general care potrivit ei , se impune a fi examinata de Marea Camera .......
E posibil sa fie CEDO de acord cu acceptarea ca martor a unui colaborator , dovedit ,al politiei si parchetului , a minciunii procurorului din rechizitoriu , a impiedicarii unui acuzat sa se apere , etc ? Eu cred ca nu....


====

1. Nu mai deschideti mai multe topicuri legate de problema dvs. Vad ca, colegul meu v-a atras atentia si ignorati rugamintea lui.

2. De atacat o puteti ataca, important este sa fie admisa o astfel de cerere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am sa tin seama de observatia dv. Pur si simplu nu mi-am dat seama , va rog s ma scuzati.
Stimate forumist @stanionel,

Din cele discutate anterior, observ că, din păcate, vă faceți iluzii nefondate în ceea ce privește atacarea unui decizii de inadmisibilitate vădită. Aceasta este inatacabilă.

La Curtea Europeană, soluțiile pronunțate în ceea ce privește inadmisibilitatea sunt de două feluri: inadmisibilitate vădită, soluție dată în prima fază a procedurilor și inadmisibilitate ,,judecată,, - pronunțată de complete superioare, respectiv Camera.

Soluția primită de către dvs a fost în principiu, pronunțată de un complet de Judecător-unic. Aceasta, în temeiul Art. 27#2 al Convenției este definitivă și, deci, inatacabilă.

Or, Regulile 72, 73 ale Regulamentului, reguli la care vă referiți, se adresează situației în care se pronunță decizia ,,judecată,, de către Cameră, nu de către Judecătorul-unic. La Completul denumit ,,Cameră,, se referă și Art. 43 al Convenției.

Repet, pentru decizia pronunțată în Complet constituit din Judecător-unic, se aplică Art. 27, care arată că decizia este definitivă.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Dosar respins la cedo - alte posibilitati? sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna seara, O intrebare am. Daca dosarul este respins la CEDO ce cai de recurs mai exista. Sau ce instante internationale se mai pot contacta. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Foarte important: pronunțarea deciziei de inadmisibilitate în cazuri legate de legea 221/2009 andreigrigoriu andreigrigoriu Stimați forumiști, [b] [i]Consider că îmi revine dureroasa, pentru mine, datorie de a vă prezenta Decizia de inadmisibilitate pronunțată ... (vezi toată discuția)
Raspuns cedo ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Am adresat o plangere la CEDO, prin Posta Romana. Estimez ca a ajuns la Curte la sfarsitul lui sep 2014. Stie cineva daca se trimite raspuns ... (vezi toată discuția)